Potraživanja guše "Vodovod"

Lokalne vesti - Sreda 05.12.2012 - 13:44

Većina građana Vranja ne izmiruje na vreme račune za vodu, pa "Vodovod" samo po tom osnovu ima potraživanja od preko 120 miliona dinara.

Vranjski Vranjski "Vodovod"

 

Prema rečima direktora „Vodovoda“ Krste Janjića, u ovom času za potrošenu vodu i vranjska privreda duguje preko 230 miliona dinara. 
 
Potraživanja od preko 350 miliona dinara svakako guše ovo preduzeće, i otežavaju ionako teško poslovanje. 
 
Od ukupno 15.000 domaćinstava, njih oko hiljadu uopšte ne plaća potrošenu vodu,  pa zato u proseku imaju dugovanja od 20 do 100.000 dinara.
 
- Od dve ipo hiljade pravnih lica najveći dug ima „Jumko“, oko 131 milion dinara. Najviše privatnih dužnika je u zgradama gde stanari ne mogu da se dogovore oko prelaska na pojedinačno plaćanje a računi se gomilaju. 
 
Počećemo da isključujemo zgrade da bi smo mogli da sačuvamo preduzeće -  kaže Janjić. 
 
Janjić kaže da je veliki  broj dužnika i utužen. Imamo negde oko 400 slučajeva gde su vlasnici umrli a naslednici ne izmiruju dug iako se on nasleđuje. 
 
- Potrošačima šaljemo najpre opomene, ukoliko u roku od mesec dana ne izmire dugovanja onda pribegavamo isključenju.
 
Nepopularna mera, ali građani tek kada dođemo da ih isključimo sa mreže odluče da izmire svoj dug putem reprograma, što podrazumeva plaćanje u više mesečnih rata bez kamate. 
 
Dobrovoljno ljudi retko dolaze – kaže Janjić.  
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: