Preskupe novogodišnje jelke

Lokalne vesti - Utorak 25.12.2012 - 10:04

U centru Vranja počela je prodaja novogodišnjih jelki. Veštačke koštaju od 400 do 1.800 dinara, a za prirodnu jelku srednje veličine treba izdvojiti čak 8.000 dinara.

Ilustracija Ilustracija

Prodavac  Dejan Mitić kaže da drvo ukrašeno snežnim sprejom krasi vranjsko šetalište i izaziva veliko interesovanje prolaznika.  

- Jelke smo nabavili u Nemačkoj.  Ljudi se interesuju više za prirodne, ali kad čuju cenu brzo odustaju. Jesu skupe, ali nas košta i sama nabavka pa moramo nešto i da zaradimo -  kaže Mitić.

Sa druge strane nadležni su u susret Novogodišnjim praznicima pojačali kontrolu na obližnjim brdima prekrivenim zimzelenim rastinjem kako bi sprečili bespravnu seču.

Direktor vranjskog Šumskog gazdinstva Srđan Nikolić kaže su čuvarske službe svakodnevno na terenu.

- Mi ne prodajemo jelke i sve što se nađe na tržištu je iz nekih drugih izvora. Imamo 52 čuvara u Pčinjskom okrugu koji prate situaciju i ne očekujem bespravnu seču – kaže Nikolić.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: