Prijave zbog azila za pse

Lokalne vesti - Četvrtak 20.12.2012 - 11:23

Grad Vranje nema Prihvatilište za napuštene pse i mačke, program kontrole smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka, kao ni adekvatno opremljenu i obučenu zoohigijeničarsku službu zaduženu za hvatanje i prevoz napuštenih i izgubljenih životinja, tvrde u udruženju „Najbolji prijatelj“.

Detalj iz Azila Detalj iz Azila

Zakonski rok za obezbeđivanje svih ulova je odavno istekao, a u tom udruženju građana postavljaju pitanje šta je sa novcem koji je za tu svrhu izdvajan iz budžeta.

- Posle sedam meseci praćenja rada takozvanog Azila u Davidovcu, zaključak je da Azil radi protivno svakom članu Pravilnika koji moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni iz Zakona o dobrobiti životinja.

U više navrata smo skretali pažnju Veterinarskoj inspekciji i podnosili prijave njima i PU Vranje zbog sumnjivog nestajanja pasa i evidentnog zlostavljanja istih. Do sada se ništa nije promenilo – kaže predsednica Udruženja Rosa Drmonjić.

Ona kaže da su do sada ljudi iz udruženja “Najbolji prijatelj” uspeli da postignu polovičan dogovor sa gradom u smislu učestvovanja u pisanju odluke i programa, obezbeđivanje besplatne edukacije za zaposlene u nadležnim službama, kao i edukaciju za decu u školama i predškolskim ustanovama, donacije u besplatnim sterilizacijama i građevinskom materijalu.

- Nažalost, svaki pokušaj saradnje sa nadležnima u Azilu završavao se šikaniranjem ili onemogućavanjem u daljem radu članova Udruženja.

Zbog svega toga podneli smo prijave Veterinarskoj inspekciji po kojima zahtevamo momentalnu zabranu rada Azila i zoohigijeničarske službe, zatim utvrđivanje odgovornosti zaposlenih i njihovo sankcionisanje, te davanje minimalnog roka gradu da propuste ispravi.

Takođe, tražimo od nadležnih i utvrđivanje odgovornosti za dosadašnje sumnjive ugovore i ulaganja budžetskih sredstava.

Zakonski rok za dostavljanje kopije zapisnika o postupanju na licu mesta i preduzetim merama je 15 dana – ističe Drmonjićeva.

Prema njenim rečima, u celoj situaciji izražena je i politička konotacija cele priče i pozivanje na koalicione sporazume od strane lokalne vlasti, pa je udruženje zatražilo pomoć i od viših državnih ustanova.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: