PRINUDNA UPRAVA u zgradama: Potpisana prva REŠENJA

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.05.2018 - 10:46

Gradska uprava Vranja počela je sa donošenjem rešenja za uvođenje prinudne uprave u stambenim zajednicama koje nisu prijavljene u registar.

Još uvek moguć upis u registar FOTO: OK Radio Još uvek moguć upis u registar FOTO: OK Radio
S obzirom da Zakon o stanovanju i održavanju stambenih zgrada propisuje uvođenje prinudne uprave za stambene zajednice, koje nisu podnele prijavu za upis u registar u zakonom propisanom roku, a da je završen inspekcijski nadzor, stekli su se uslovi za uvođenje prinudne uprave, obaveštava Gradska uprava.
 
Odeljenje za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i komunalno stambene delatnosti počelo je sa donošenjem Rešenja o uvođenju prinudne uprave na osnovu prijave komunalnog inspektora
 
U skladu sa tim, obaveštavaju se sve stambene zajednice, koje nisu postupile po naloženim merama od strane komunalnog inspektora, da još uvek mogu da podnesu prijave za upis u registar i na taj način izbegnu uvođenje prinudne uprave.
 
Prinudnu upravu će vršiti ovlašćeni upravnici iz redova ljudi koji su prošli obuku Privredne komore i stekli zvanje profesionalni upravnika zgrada.
 
Njihov rad će, naravno, plaćati stanari, a minimalna tarifa prema odluci Gradskog veća iznosi 180 dinara mesečno za stan ili poslovni prostor i 30 dinara za garažu, garažni boks ili garažno mesto.
 
Prvih dana maja istekli su svi rokovi za registraciju stambenih zajednica nakon čega su komunalni inspektori Gradske uprave u Vranju počeli sa podnošenjem prijava za uvođenje prinudne uprave.
 
Prema Zakonu o stanovanju i održavanju stambenih zgrada koji je letos stupio na snagu, stambene zgrade stiču status pravnog lica i moraju imati svog upravnika.
 
Istim zakonom propisana je kazna u iznosu od 50.000 do 2.000.000 dinara za stambenu zajednicu koja ne izvrši upis u registar stambenih zajednica, odnosno ne registruje upravnika stambene zajednice.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: