Promene u vranjskom Gradskom veću

Lokalne vesti - Utorak 25.12.2012 - 09:36

Potpredsednica GrO URS-a Nela Cvetković uskoro bi mogla biti imenovana za članicu Gradskog veća za ekologiju i zaštitu životne sredine.

Cvetković Cvetković

Tu funkciju sada obavlja Žikica Antanasijević (SPS), ali će on biti, prema stranačkim kombinatorikama, prekomandovan na mesto pomoćnika gradonačelnika.

– U narednom periodu će se to desiti i opet ću raditi ono što sam radila i u prethodnoj Vladi. Imam nekoliko ciljeva koje sam zacrtala i koje moram ostvariti, a tiču se zaštite životne sredine.

Smatram da se mnoge stvari sada ne rade dobro. Usvojen je program za zaštitu i unapređenje životne sredine na sednici Gradskog veća i Skupštini, ali je to ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Dakle, sve ono što se pisalo, ja ću u praksi da realizujem. Namenska sredstva će da se troše isključivo za ono za šta su izdvojena.

Realizovaću i spremljene projekte iz oblasti ekologije i životne sredine.

Treba strogo obratiti pažnju na odluke grada iz ove oblasti i treba ih doraditi tako da budu u skladu sa zakonima. Imam još mnogo ideja, ali o njima ne želim sada da govorim, dok ne dođe vreme da se o njima javno priča – kaže Cvetkovićeva.

Sa druge strane, Žikica Antanasijević, sadašnji član Gradskog veća zadužen za ekologiju smatra da dobro radi svoj posao i da se većina projekata i programa koje je usvojila Skupština realizuje.

– Još uvek ništa ne znam o mom prelasku na mesto pomoćnika gradonačelnika. Za sada sam još uvek član Gradskog veća i mislim da korektno funkcionišem na toj funkciji.

U većini slučajeva, programi i planovi koje smo imali pred sobom su realizovani ili se realizuju. Ako neko misli da može bolje od mene da radi taj posao, samo napred, nemam ništa protiv – kaže Antanasijević.

Inače, Cvetkovićeva je na mestu člana Gradskog veća bila od 1. jula 2008. do istog meseca ove godine. Od jula do danas tu funkciju obavlja Antanasijević.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: