Prva premijera vranjskog teatra u novoj sezoni

Lokalne vesti - Subota 16.11.2013 - 21:27

Premijera predstave „Bio jednom jedan car“ pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju održana je u subotu u sali OKCE.

Detalj iz predstave Detalj iz predstave

Predstavu u kojoj igra deset glumaca vranjskog ansambla je po tekstu Miodraga Stanisavljevića režirala glumica Milena Stošić.

Predstavu je u vidu projekta uradila neformalna grupa, a finansira je Grad Vranje.

– Ja kao reditelj sam sa velikim zadovoljstvom pristupila režiranju ove predstave, jer je inače to moj prvi posao u životu u ulozi rediteljke.

Tekst je veoma inspirativan, što dalje znači da nema nikakvih problema da se odradi dobra podela uloga.

Sjajna glumačka ekipa je odlično celu stvar izvela, tako da sam ponosna na ovaj projekat – priča rediteljka Milena Stošić.

Glumac Nenad Nedeljković koji tumači lik cara u predstavi kaže da je reč o veoma interesantnoj, veseloj i razdraganoj predstavi, koja će oduševiti mališane, ali i njihove roditelje.

– Ne kažem da su naše prethodne predstave nezanimljive, ali mislim da će ova biti posebno interesantna i da će se svima dopasti.

Uloga cara me vraća nekih dvadesetak godina unazad, jer sam igrao ovakve uloge.

Uloga cara u ovoj predstavi za mene je bila izazov, a nadam se da sam opravdao poverenje rediteljke – kaže Nedeljković.

Inače, za kostime i scenografiju bili su zaduženi Bobana Stošić i Miroslav ilić, a muziku su birali rediteljka Milena Stošić i glumac Marko Petričević.

Rad na predstavi „bio jednom jedan car“ pomogli su Grad Vranje, Omladinski kulturni centar, stilski nameštaj „Stin“, plesna škola „Top-dance“ i OK Radio.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: