"Recikliraj baš, uradi šta znaš"

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.05.2013 - 09:55

Vranje je jedan od četiri grada u Srbiji u kome se sprovodi nacionalna kampanja „Recikliraj baš, uradi šta znaš“.

sa jedne od radionica sa jedne od radionica

 

Projekat se realizuje kroz kreativne radionice „Reciplet“ koje će se održati u 50 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, Pančevu, Sokobanji i Vranju. 
 
Kreativne radionice su takmičenje u izradi ideja za „incredible“ mašinu za reciklažu. Najuspešnije rešenje biće odabrano putem Facebook kampanje, a bodovi stručne komisije će biti odlučujući.
 
„Reciplet“ radionica organizovana je u Vranju u petak u školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“. Radionica je okupila učenike i profesore iz ukupno devet škola sa područja grada. 
 
Projekat se sprovodi sredstvima SENSE programa koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu. 
 
Program finansira Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (SIDA) u organizaciji udruženja Oktopus, MODUS i CDOP uz podršku Švedske ambasade.
 
Partnersku podršku pružaju opštine Vračar i Sokobanja, grad Vranje i Pančevo i institute „Mihajlo Pupin“ i Metropoliten univerziteta iz Beograda.
 
- Projekat ima za cilj postizanje međuopštinskog konsenzusa u pripremi modela sistematizovanog sakupljanja i odnošenja reciklažne sirovine iz svih škola na opštini Sokobanja i grada Vranja, po modelu Pančeva – JKP „Higijene”. 
 
Pobednička mašina ostaje u dvorištu pobedničke škole – kaže Biljana Vitković iz udruženja Oktopus. 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Filip. Asanovic
26.09.2021. , 22:29
Ovde smo mi Vranjanci pobedili 2013 godine Ja sam učestvovao i pobedio sa mojim Timom iz Osnovne škole Radoje Domanovic prvo su nam javili da je Naša Škola pobedila zajedno sa SOCO Vule Antić pa su vest Posle, Dematovali i rekli da će dam Dati po pet laptopa 5 za Vule Antić 5 za Radoje i Nista od Tog stram vas bilo Bilo vas je Stramota da vas Vranje pobedi.