Redovno grejanje dovedeno u pitanje

Lokalne vesti - Četvrtak 06.12.2012 - 00:02

Iz vranjskog "Novog doma" upozoravaju da sa trenutnim zalihama mazuta mogu da obezbede grejanje samo u narednih nekoliko dana.

Ilustracija Ilustracija

 

- Grejanje za sada funkcioniše normalno, ali su zalihe mazuta minimalne, jer sa novcem koji imamo možemo samo da svaka dva dana nabavljamo po jednu cisternu koja se deli svim kotlarnicama u gradu - kaže direktor tog preduzeća Živko Stamenković.
 
On je kazao da je otežana naplata usluga od korisnika daljinskog grejanja, što je razlog da su sadašnje zalihe mazuta dovoljne za redovno grejanje u narednih četiri do pet dana. 
 
Stamenković ističe da građani za grejanje duguju 23,9 miliona, a privreda još 69,7 miliona dinara. 
 
Prema njegovim rečima, naplata računa za grejanje u novembru je tri puta manja nego u septembru i oktobru. 
 
- U oktobru je dnevna naplata iznosila u proseku oko 300.000 dinara, a u novembru i početkom decembra oko 100.000 dinara. 
 
Da bi nabavili cisternu mazuta, moramo da je platimo unapred - istakao je Stamenković. 
 
Inače, za nabavku dovoljne količine mazuta za grejanje u Vranju mesečno je potrebno 18,6 miliona dinara, a od građana se u istom periodu naplati oko 10 miliona dinara. 
 
Razliku za sada finansira "Novi dom".
Beta, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: