Rešeno snabdevanje Vranja strujom?

Lokalne vesti - Sreda 09.10.2013 - 01:08

Posle višegodišnjih napora koji su više puta obustavljani, u utorak je označen kraj radova na trafostanici Vranje 4 u Trebešinju, koja bi trebala da obezbedi staabilno snabdevanje jugoistočne Srbije strujom.

Sa lica mesta Sa lica mesta

- Gradnja transformatorske stanice Vranje 4 predstavlja jedan od projekata najvišeg prioriteta. Osim pouzdanog napajanja električnom energijom, njegova izgradnja i puštanje u pogon, omogući će, između ostalog, i daleko veći razvoj ovog regiona – veruje direktor Elektromreža Srbija Nikola Petrović.

Građevinski radovi na izgradnji TS Vranje 4 počeli su u septembru 2012. a maksimalno se intenzivirali ove godine.

Celokupna vrednost izgradnje TS Vranje 4 sa pripadajućim raspletom dalekovoda 110 i 400kv, procenjena je na 19 miliona evra.

Projekat je većim delom finansiran sredstvima Evropske unije, a Delegacija EU ga tretira kao najbolje i najkvalitetnije vođen projekat donacije DEU u regionu.

Naglašavajući značaj ovog projekta za srpsku privredu, šef delegacije Evropske unije Majkl Devenport naglasio je “da donaciju treba sagledati kao širu podršku energetskom sektoru u Srbiji koji ima potencijala da bude lider u ovom delu Evrope.”

Elektromontažni radovi su započeti u septembru 2013. godine i u toku je montaža energetskog transformatora i visokonaponske opreme u 400kv i 110kv razvodnom postrojenju.

Završetak kompletnih radova i puštanje u pogon TS Vranje 4 planirano je za avgust 2014. godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: