Ristić dobitnik republičke SVETOSAVSKE NAGRADE

Lokalne vesti - Utorak 28.01.2020 - 12:57

Vranje - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević uručio je na Savindan tradicionalne Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu.

Svečanost u Vladi Srbije FOTO: srbija.gov.rs Svečanost u Vladi Srbije FOTO: srbija.gov.rs
Ministar Šarčević je, čestitajući dobitnicima, ocenio da je Svetosavska nagrada jedno od najlepših i najznačajnijih priznanja koje pojedinac ili institucija može da dobije.
 
Prema njegovim rečima, jedan od razloga što ova nagrada ima poseban značaj jeste to što nosi ime po istorijskoj ličnosti sa kojom se narod u Srbiji najčešće identifikuje.
 
Za 2019. godinu dodeljeno je 28 Svetosavskih nagrada za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja.
 
Među nagrađenima je i Saša Ristić, nastavnik informatike i računarstva OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju.
 
On je priznanje dobio za višegodišnji doprinos kvalitetu osnovnog obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.
 
Kako stoji u obrazloženju, posvećen je praćenju novih trendova u informatici i programiranju, a u nastavi koristi savremene programske jezike
 
Njegovi učenici su osvojili 1. mesto na republičkom takmičenju „Bitka za znanje“ i plasirali se na Evropsko prvenstvo.
 
Na tom takmičenju je njegova druga ekipa učenika osvojila takođe 1. mesto i plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kini, gde su osvojili 2. mesto
 
Zahvaljujući ovom izuzetnom rezultatu, profesor je omogućio učenicima da budu prvi posetioci Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: