ROZA stiže u Surdulicu

Lokalne vesti - Utorak 22.11.2016 - 10:38

U sredu 23. novmbra u Surdulici udruženje za radna prava žena „Roza“ organizuje tribinu pod nazivom „Ekonomska i radna diskriminacija žena“.

simbol ROZE simbol ROZE

U surduličkoj skupštinskoj sali od 17 časova zainteresovani će moći da vide i film „Obrani berači“.

Tribinu će voditi Vesna Djordjević, doskorašnja radnica firme „Mile Dragić“, a koja je u junu dobila otkaz posle 17 godina rada za tu firmu i Milica Lupsor, nezaposlena radnica, koja u zadnjih nekoliko godina radi kao sezonska radnica u poljoprivredi.

Film „Obrani berači“ govori o sezonskim radnicama i problemima sa kojima se susreću, snimljen je u okolini Zrenjanina 2014. godine.

Inače, „Roza“ je udruženje za radna prava nastalo odvajanjem dela članstva iz udruženja „Ravnopravnost“, koje se ugasilo, a nekada imalo 1600 clanova iz Zrenjanina i okoline.

- Do sada smo obišle 10 gradova i mesta u Srbiji, u pokušaju da osnažimo pre svega žene da progovore o problemima sa kojima se susreću na radnom mestu, bilo da su radnice sa relativno sigurnim radnim mestom, ili su prekarne radnice - kažu u „Rozi“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: