Šetalište kasni, novac se "nekontrolisano troši"

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.07.2013 - 09:20

Radovi na sređivanju šetališta u centru Vranja nastavljeni su preređivanjem kocke od zgrade SDK do Direkciji za izgradnju grada.

Šetalište danas Šetalište danas

Rekonstrukcija glavne ulice počela je krajem maja, a već početkom juna zbog obilnih kiša smanjenja je dinamika u izvođenju radova.

Radovi bi prema rečima nadležnih trebalo da budu okončani najkasnije za 60 dana.

Većnik Srđan Milošević (SNS) zadužen za infrastrukturu napominje da će Vranje završetkom započete rekonstrukcije početkom septembra dobiti šetalište poput onih koje imaju evropske metropole.

Vrednost tih radova je preko 10 miliona dinara.

Milošević napominje da postoji kompletan projekat za izgradnju šetališta u delu od zgrade Skupštine do bivše Robne kuće, za čiju realizaciju nema para.
 
- To je veliki projekat koji prilično košta, preko 100 miliona dinara.

Iz tog razloga nije ni ušao u komunalni program Direkcije za ovu godinu, pa smo na taj način uštedeli 90 miliona – kaže Milošević.  

Prema njegovim rečima planirano je da od Direkcije do zgrade Gradske uprave budu postavljene 24 ukrasne svetiljke.

Osim njih građani će dobiti na šetalištu i 15 klupa za sedenje, jer će taj deo glavne ulice Stefana Prvovenčanog biti zatvoren za saobraćaj.

Milošević kaže da će rekonstrukcijom u tom delu grada biti poravnjana preglabica na raskrsnici kod  zgrade Direkcije, navodeći da od ponedeljka počinju radovi na renoviranju fontane koja se nalazi ispred vranjske Pošte.

- Planirano je postavljanje kocke u delu šetališta oko zgrade Direkcije za razvoj u pravcu pijace sa jedne i na potezu prema zgradi Doma kulture sa druge strane u dužini od 20 metara.  

Tako ćemo vratiti  duh starog Vranja. Neki su u proteklom periodu uništili ovaj grad uklanjajući kocku koju čuvaju evropske metropole i koja je neuništiva – tvrdi  Milošević.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: