Skinuta albanska zastava sa zgrade Nacionalnog saveta Albanaca u Bujanovcu

Lokalne vesti - Utorak 26.02.2013 - 10:52

U Bujanovcu su tokom vikenda nepoznata lica skinula albansku zastavu sa zgrade u kojoj su smeštene prostorije Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u tom mestu.

Centar Bujanovca Centar Bujanovca

- Skidanje zastave Albanije sa balkona NSA jeste čin kukavičluka - saopštio je Nacionalni savet albanske nacionalne manjine.

U saopštenju se takodje kaže da je ovaj čin “direktan atak na identitet Albanaca Preševske doline” sračunat da im se i na ovaj način uskrati pravo na nacionalne simbole i identitet.

- Sve što mogu da kažem u ovom trenutku jeste da nas brine ova postupak nepoznatih lica. Očekujem da će policija pronaći onog ili one koji su to uradili - rekao je novinarima Galip Bećiri, predsedniik Nacionalnog saveta Albanaca

Zastava Albanije postavljena je na balkon zgrade novembra prošle godine kada je obeležavana 100. godišnjica od stvaranje države Albanije.

Kako sve vreme na balkonu, pored albanske, nije bila i srpske zastave, lokalni Srbi su ovaj čin NSA i lokalne samouprave doživljavali kao “otvorenu provokaciju i ruganje državi Srbiji”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: