Školama stižu uputstva: Kad đaci mogu i moraju da dođu

Lokalne vesti - Petak 27.11.2020 - 11:18

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić najavio da će danas školskim upravama biti upućena konkretna uputstva nakon odluke o prelasku na onlajn nastavu.

Moraće, ipak, da svrate u školu FOTO: Depositphotos Moraće, ipak, da svrate u školu FOTO: Depositphotos
Tim uputstvima će biti definisane i one situacije kada i ukoliko dođe do potrebe da đaci poprave neku ocenu, to urade i u neposrednom kontaktu u školama.
 
Takođe, kako su preneli mediji, đaci će u školu ići i na kontrolne i pismene zadatke.
 
Ružić je juče u Skupštini Srbije rekao da proces sticanja znanja zbog prelaska na onlajn nastavu neće biti ugrožen.
 
On je podsetio da je Vlada Srbije na osnovu preporuka Kriznog štaba donela uredbu koja tretira pitanje prelaska na onlajn nastavu, koja se tiče starijih razreda od petog do osmog razreda i srednjih škola, uz preporuku da to urade i visokoškolske ustanove.
 
- Podsetiću vas da je i pre početka školske godine ostavljena mogućnost roditeljima da se opredele da li žele da njihova deca pohađaju nastavu na daljinu ili na konvencionalan način - rekao je Ružić.
 
Podsetio je da će raspust trajati od 21. decembra do 15. januara, a da će se nastava za učenike do tada odvijati onlajn.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: