Skupština grada usvojila dorađen LOKALNI ANTIKORUPCIJSKI PLAN

Lokalne vesti - Četvrtak 26.09.2019 - 10:51

Na 37. sednici Skupštini grada Vranja, odbornici su usvojili Predlog Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP), koji je obrazložio zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

Predlog obrazložio Nenad Antić FOTO: vranje.org.rs Predlog obrazložio Nenad Antić FOTO: vranje.org.rs
On je rekao da je revizija Lokalnog antikorupcijskog plana grada Vranja urađena u sklopu „Programa za odgovornu vlast“ koji grad realizuje sa USAID-om
 
Reviziju ovog dokumenta je sprovela radna grupa uz ogromnu stručnu i logističku pomoć „Transparentnost Srbija“ i njenog programskog direktora Nemanje Nenadića.  
 
- LAP za Grad Vranje predstavlja preventivni antikorupcijski mehanizam i mehanizam za uvođenje načela dobrog upravljanja i dobre uprave u rad organa i službi Grada i drugih organa javne vlasti.
 
Svrha ovog dokumenta, odnosno njegovog usvajanja, efikasne primene, konzistentnog praćenja i merenja efekata jeste da se Grad Vranje učini otpornijim na koruptivne rizike koji postoje u okviru u kome ostvaruje svoje nadležnosti - rekao je Antić, koji se zahvalio USAID-u na podršci u realizaciji ovog projekta. 
 
Na sednici je uvojena i informacija o stepenu uskladjenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava, kapitala i drugih oblika organizovanja u periodu od 1.januara do 30. juna.
 
Takođe, usvojen je i Predlog Odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu, koji podrazumeva preraspodelu u cilju bolje organizacije. 
 
Broj zaposlenih ostaje nepromenjen, 1.199.
 
Odbornici su usvojili i pojedina kadrovska rešenja u školskim odborima, a za direktora Regionalnog centra za talente imenovana je Jasmina Veljković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: