Slaba sezona na Vlasini

Lokalne vesti - Utorak 02.07.2013 - 00:34

Ovogodišnja turistička sezona na Vlasinskom jezeru bar prema broju prodatih aranžmana u tamošnjim ugostiteljskim objektima slabija je nego do sada.

Detalj sa Vlasine Detalj sa Vlasine

U hotelu „Vlasina“ u julu i avgustu rasprodato je 50 odsto kapaciteta, a cena pansiona u tom ugostiteljskom objektu kreće se od 2.000 do 2.500 dinara po osobi.

Dragan Reljić, direktor hotela kaže da je turistička sezona ove godine slabija nego prethodnih godina zbog ekonomske krize, a i lošeg vremena.

-  Među turistima iz godine u godinu u hotelu „Vlasina“ je sve više gostiju iz Makedonije i Bugarske koji leto provode na Vlasinskom jezeru – kaže Reljić.

On podseća da goste hotela „Vlasina“ od 7. do 14. jula očekuje manifestacija „Vlasinsko leto“ u okviru koje će biti održan i „Mefest“.
 
- Međunarodni festival turističkog, ekološkog, sportskog i kulinarskog filma „Mefest“ počinje 7. jula kada se otvara i likovna kolonija na Vlasini sa 30 učesnika iz cele Srbije.

Gosti će biti u prilici da uživaju u bogatom programu manifestacije „Vlasinsko leto“  - kaže Reljić.

Slabiju turističku sezonu ove godine očekuju i u hotelu „Narcis“ na Vlasini.

Vlasnica ovog hotela Verica Radulović kaže da u „Narcisu“ trenutno boravi tridesetak gostiju, dečija likovna kolonija i sportisti džudisti iz cele Srbije.

- Imamo 120 ležajeva, teretanu i sportsku salu. Prenoćište u kod nas košta 1.000, a pun pansion 1.900 dinara - kaže Radulovićeva.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: