Slabo interesovanje za gradske nagrade

Lokalne vesti - Sreda 08.01.2014 - 11:45

Komisija za mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Vranja raspisala je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja za Dan grada, 31. januar.

Cika Mitke-spomenik ispred gradske Skupstine Cika Mitke-spomenik ispred gradske Skupstine

Kako OK Radio nezvanično saznaje, za sada je veoma slabo interesovanje javnosti za ova priznanja, pa su tako u Skupštinu stigla tek tri predloga za dodelu gradskih nagrada.

Kako je saopšteno, u 2014. godini za Dan grada, 31. januar,  dan oslobođenja Vranja 1878. godine, biće dodeljena priznanja „Specijalno javno priznanje 31. januar“ i „Javno priznanje 31. januar“.

- „Specijalno javno priznanje 31. januar“ može se dodeliti licu za izuzetne dugogodišnje rezultate i dostignuća u oblasti naučnog i umetničkog stvaralaštva, od značaja za afirmaciju grada Vranja. „Specijalno javno priznanje 31. januar“ dodeljuje se u vidu diplome sa novčanim iznosom.  

„Javno priznanje 31. januar“ može se dodeliti fizičkom i pravnom licu za izuzetne dugogodišnje ili jednogodišnje rezultate i doprinos u razvoju i unapređenju privrede, privatnog preduzetništva, društvenih delatnosti, odbrane i zaštite, bezbednosti građana, kao i drugim oblastima od značaja za grad Vranje.

Može se dodeliti do šest javnih priznanja, od koji se tri dodeljuju fizičkim licima, a tri pravnim licima – saopštila je mandatno-imunitetska komisija.

Predlozi se dostavljaju Skupštini grada Vranja, Komisiji za mandatno-imunitetska pitanja sa naznakom “Predlog za dodelu javnih priznanja za Dan grada”, najkasnije do 17. januara ove godine.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: