SMRT pacijentkinje na PTO-u: Nije bilo PROPUSTA LEKARA

Lokalne vesti - Ponedeljak 28.11.2016 - 11:10

Specijalna komisija ZC Vranje utvrdila je da nije bilo lekarskih propusta u slučaju pacijentkinje M. Đ. koja je u petak uveče preminula u prostorijama PTO.

Služba PTO-a u Vranju Služba PTO-a u Vranju

Komisija je formirana nakon spekulacija javnosti i dela medija o navodnom nesavesnom postupanju u slučaju ove pacijentkinje i sastavljena je od lekara raznih specijalnosti i pravnika.

Članovi komisije su dr Ljubiša Stojilković i dr Danijella Ilijev, spec. urgentne medicine, dr Slađana Tasić, anesteziolog, hirurg dr Igor Stojanović i pravnik Ksenija Arsić.

Komisija je izvršila kontrolu rada dežurne ekipe u službi PTO i konstatovala da su u ovom slučaju ispoštovani svi medicinski protokoli i da nije bilo nikakvog medicinskog propusta.

Pacijentkinja je dovedena najpre u službu Hitne pomoći, gde nije bilo lekara, jer su obe dežurne ekipe bile na terenu, gde su zbrinjavale urgentne slučajeve, stoji u izveštaju.

- Pacijentkinja je primljena u ambulantu PTO u 22.25 časova, bez svesti, bez krvnog pritiska i srčane akcije.

Iz izveštaja dežurnog lekara je utvrđeno da je odmah započeta reanimacija uz više doza adrenalina.

U reanimaciju se uključio i dežurni anesteziolog, ali na terapiju nije došlo do odgovora, te je smrt konstatovana u 22.45.

Dežurni lekar je porodici preminule predložio da se izvrši obdukcija, na koju porodica nije dala saglasnost
– stoji u izveštaju komisije.

V.d. direktora ZC dr Dragan Veličković kaže za OK Radio da su sve insinuacije u medijima o navodnom nesavesnom medicinskom tretmanu pokojne M.Đ. – zlonamerne.

- Pozivam sve medije da se uvek obrate rukovodstvu ZC kako bi se blagovremeno i objektivno izveštavaju građani.

Apelujem da se poštuje profesionalna etika, a da se senzacionalizam ostavi po strani
– navodi dr Veličković.

- Hitna pomoć radi po principu odlaska na teren, zbrinjava ugrožene i povređene i dovozi ih do bolnice.

Preminula je najpre dovežena u službu Hitne pomoći, gde su obe lekarske ekipe bile na terenu, čime se izgubilo dragoceno vreme za tretman pacijentkinje.

Svi oni koji imaju zdravstvene probleme i koji se samo prevoze ne treba da idu u Hitnu pomoć, već treba da se obrate službi PTO, čije ekipe na rade na prijemu i zbrinjavanju pacijenata i upućivanju na druga odeljenja
– kaže  Veličković.

V.d. direktora Opšte bolnice, dr Ljiljana Antić kaže da je sa slučajem upoznata iste večeri, kroz kontakt sa načelnicom PTO dr Milenom Antić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: