SNS traži izvinjenje od socijalista

Lokalne vesti - Četvrtak 16.05.2013 - 10:01

Gradski odbor SNS-a u Vranju uputio je pismo svojim partnerima u lokalnoj vlasti, socijalistima, kao i njihovim koalicionim partnerima iz JS-a, PUPS-a i SDPS-a u kome se traži izvinjenje za ponašanje prema naprednjacima tokom izbora za Savete MZ.

Nikolić i Antić Nikolić i Antić

- Od vas tražimo da u roku od tri dana vratite odbornički mandat koji nam je ukrao odbornik B. Pešić, da se izjasnite o sadržaju poruke koju je gradonačelnik poslao na dan izbora za MZ, u kojoj smo označeni kao „ološ, otpad, zlo, šljam i kriminalci“.

Ukoliko kao odbor SPS-a ne podržavate ovakve stavove, tražimo od vas pismeno izvinjenje - stoji, između ostalog, u pismu SNS-a SPS-u.

Istovremeno, SNS je koalicionim partnerima socijalista poslao istovetno pismo, u kome ih obaveštavaju o prepisci sa SPS-om.

- Molim vas da nas pismeno obavestite da li ili ne podržavate uvredljive poruke gradonačelnika koje je izrekao na naš račun na izborima za MZ - potpisuje Tričković.

Pisma su upućena 7. maja ove godine, ali na njih SNS nije dobio nikakav odgovor.

- Ne, nema odgovora. Pokušavamo sve ne bi li normalizovali komunikaciju u koaliciju, ali ona ovih dana nije odgovarajuća. Videćemo kako dalje, ali, jednostavno, odnosi se moraju normalizovati - kaže Dejan Tričković, predsednik Gradskog odbora SNS-a u Vranju.

Šef SPS-a i gradonačelnik Zoran Antić je trenutno na studijskom putovanju po Norveškoj, što je validan dokaz da se ne plaši aktuelnog lokalnog razvoja, moguće na svoju štetu.

- Ne vidim da smo bilo gde pominjali ni SNS, ni bilo koju drugu stranku.

Ako imaju probleme oko mandata, neka ih rešavaju sa svojim bivšim članom, a ne sa nama. U stranci mi nemamo nikakav problem, što možda nije slučaj kod njih - kaže Antić.

Njegova situacija prilično je jasna - okreni, obrni, njegovim protivnicima potrebno je 33 glasa u Skupštini da bi on mogao biti smenjen. Te nove većine nema, i zato Skupština nije ni raspravljala, a neće verovatno ni raspravljati o Antiću.

- Ja sam spreman da lično postavim pitanje mog poverenja pred Skupštinu. Pa da se vidi da li neko ima zamerke na moj rad, i na ono što sam uradio. Nema govora o smeni, jer je za to potrebna neka nova većina - tvrdi Antić.

Sa svoje strane prvi čovek SNS-a Dragan Nikolić u javnim istupima deluje mirno, i tvrdi da SNS samo želi da „od koalicionih partnera sazna da li će legalizovati krađu odbornika i rečnik kojim se gradonačelnik služio na izborima“.

- Želimo da prestane fabrikovanje sukoba i destabilizacija koalicije, jer realno nema ni jednog jedinog razloga za tako nešto.

Ovde se pokušava da se lični problem gradonačelnika posle pisanja „Kurira“ o aferi konjak pretvori u koalicioni problem. Ko ima problem sa „Kurirom“ neka ga rešava sa „Kurirom“, a ne sa nama - jasan je Nikolić.

Sa svoje strane, partneri SPS-a u „unutrašnjoj koaliciji“ čekaju da vide šta će se desiti među glavnima, i za sada ne reaguju na prozivke.

- Mi nismo ni u kakvom sukobu ni sa kim, ni sa SPS ni sa SNS, i nećemo da se mešamo u njihovu raspravu. Nema šta niko da od nas traži izjašnjavanje, jer mi jednostavno ne učestvujemo u aktuelnim raspravama - kaže potpredsednik GrO JS-a Dejan Manić.

I tako, prema svim raspoloživim parametrima, a naročito prema raspoloženju ključnih igrača, mira teško da će biti. A rat kao svaki rat - pobednik se, bez obzira na raspored snaga, nikad ne zna na početku.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: