Spajanje LDP-a i DS-a u Vranju?

Lokalne vesti - Utorak 29.10.2013 - 11:46

Liberalno demokratska partija i Demokratska stranka u Vranju mogle bi zajedno da izađu na sledeće izbore, ukoliko se te dve stranke spoje na republičkom nivou.

Pdbornici DS-a u skupštini Vranja Pdbornici DS-a u skupštini Vranja

Naime, rukovodstva LDP i DS pripremaju predlog zajedničkog političkog nastupa, a ako članstvo dve stranke tako odluči, biće stvorena i zajednička stranka.

Ukoliko do dogovora dođe na republičkom, isti scenario najverovatnije će se dogoditi i na lokalnom nivou.

– Takva odluka zavisiće isključivo od centrala ovih stranaka. Što se nas u Vranju tiče, nemamo ništa protiv jer sa LDP-om imamo mnogo toga zajedničkog.

Bilo bi mi drago da sa liberalima nastupamo u narednom periodu, jer imamo zajedničke ideje i odličnu saradnju – kaže predsednik Okružnog odbora DS-a Goran Stefanović i dodaje da će tada i demokrate i liberali biti jači nego što su sada.

Spajanje DS-a i LDP-a u Vranju ne bi smetalo ni menadžeru Čedine stranke Igoru Zlatkoviću.

– Za sada od toga nema ništa, jer ćemo prvo sačekati razvoj situacije na republičkom nivou. Postoji namera usvajanja zajedničke platforme, ali je to još uvek u povoju.

Nemamo problem sa tim, jer smo i na prošlim izborima nastupali zajedno, čak mogu da kažem da smo predvodnica u pogledu zajedničkog delovanja – kaže Zlatković.

Inače, DS i LDP u vranjskom Parlamentu čine opoziciju sa ukupno 14 odbornika, od kojih je 12 iz DS-a  i dva iz partije Čedomira Jovanovića.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: