Spas za neugovorene radnike?!

Lokalne vesti - Sreda 26.02.2014 - 13:49

Neugovoreni radnici Zdravstvenog centra u Vranju potpisaće naredne nedelje ugovor sa Ministarstvom zdravlja i na dalje će plate primati iz RFZO, saznaje OK Radio.

Rukkovodstvo ZC Vranje Rukkovodstvo ZC Vranje

Time će im biti rešen sada već dugogodišnji problem, jer su na posao primljeni bez konkursa i saglasnosti ministarstva, što je za posledicu imalo kašnjenje zarada i po nekoliko meseci.

Direktor ZC Vladimir Stamenković kaže da je na sastanku u Beogradu, nakon dugih pregovora, Ministarstvo zdravlja ipak pristalo da prihvati 99 ljudi, lekara i medicinskih tehničara, koji su u radnom odnosu, a za čije zarade je bio zadužen isključivo Zdravstveni centar iz sopstvenih sredstava, jer su na rad primljeni bez saglasnosti Beograda.

– Ti neugovoreni radnici su breme koje sam ja samo nasledio. Primljeni su u ZC bez konkursa i saglasnosti Ministarstva zdravlja, pa je centar u Vranju za njih iz sopstvenih sredstava morao da izdvaja plate, što je veliki problem.

Na mesečnom nivou to je iznos od oko šest miliona, a naš mesečni prihod u Zdravstvenom centru od participacija je oko milion, što je šest puta manje.

Taj novac sakupljam i ne trošim možda za ono za šta bi trebalo potrošiti kako bi im isplaćivao delove zarada.

To je nenamensko trošenje novca zbog čega sam zatražio sastanak u Ministarstvu, da problem rešimo – kaže Stamenković.

On je najavio isplatu prvog dela januarskih zarada neugovorenim radnicima za dva dana.

Kako je kazao, najverovatnije će naredne nedelje ti radnici potpisati ugovor sa Ministarstvom zdravlja, čime će biti stavljeni na platni spisak Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: