Spojile umetnost i posao

Lokalne vesti - Nedelja 12.05.2013 - 11:00

Ružica Stošić i VeraTrajković iz Vranja jedine se u Pčinjskom okrugu bave izradom ukrasnih kutija i satenskih korpi za svadbe u ovom kraju.

Stošić i Trajković Stošić i Trajković

U asortimanu proizvoda su i kućica za prase koje prema običajima na svadbu  donose stari svat i kum, cvetovi za kićenje gostiju i ukrasni venci kojima se ukrašavaju kapije mladenaca. Tu su i ukrasni stalci za rakiju.

Biznis spojen sa umetnošću započele su pre petnaest godina.

- Muka i nemaština su me naterale da se bavim izradom svega što ukrašava jedno veselje. Posao nije lak, ali ga radim sa uživanjem.

Najbolje mušterije su naši gastarbajteri iz Švedske, Austrije i Nemačke. Najčešće su to Romi i Albanci.

Njihove narudžbine su daleko veće, ne pitaju za cenu, na njihovim veseljima okitimo i po dve hiljade gostiju.

Ljudi jednostavno imaju para i uživaju u lepoti onoga što može u estetskom smislu doprineti venčanju – kaže Ružica.

Prema njenim rečima veselja onih koji žive i rade ovde su skromnija, sa manje gostiju. U proseku mušterije za aranžman na svadbi potroše 200 evra.

Na vranjskoj pijaci cvetni aranžmani u ponudi su subotom, u Bujanovcu ponedeljkom. Naše sagovornice kažu da kupci često dolaze po ukrasne predmete za veselja kući kod njih.

- Cene formiraju sami a ja ne želim da budem preskupa, jer je sada besparica. Svaki mušterija da po neku ideju zatraži da se nešto doda u ukrašavanju i onda dobiješ i veću inspiraciju.

Neretko kada udovoljim njihovim zahtevima dobijem i čast. Ako mušterije nemaju para da kupe onda im iznajmljujem robu upola cene.

U izradi koristim mat papir, mrežu saten i krep papir – objašnjava Ružica.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: