SPORTSKI SAVEZ: Zakon odlaže SOCIJALNI PROGRAM

Lokalne vesti - Utorak 29.11.2016 - 11:56

Zbog neusaglašenosti sa Zakonom o radu odloženo je izjašnjavanje radnika Sportskog saveza grada Vranja o predloženim opcijama za njihov budući status.

Sportski savez: Slede dogovori FOTO OK Radio Sportski savez: Slede dogovori FOTO OK Radio

Odlukom gradskih vlasti, Sportski savez moraće da bude reorganizovan, a broj zaposlenih moraće zbog visokih troškova da bude smanjen.

Radnicima Saveza je omogućeno da se izjasne o svom budućem statusu i ponuđene su im dve opcije: da iskoriste socijalni program, čime bi im prestao radni odnos ili da budu preraspoređeni u sportske klubove.

Prema saznanjima OK Radija, izjašnjavanje je trebalo da bude sprovedeno u petak, ali je pravna formulacija odložila sprovođenje ankete.

Prema rečima predsednika Sportskog saveza Nebojše Cvetkovića, odlaganje je usledilo nakon konsultacije sa sindikatom.


- U razgovoru sa predsednicom Veća Saveza Samostalnih sindikata Srbije za Pčinjski okrug Ružicom Stošić, konstatovano je da formulacija druge tačke o raspoređivanju naših radnika u sportske klubove nije u skladu sa Zakonom o radu.

Kako želimo da se sve obavi transparentno i po zakonu, odložili smo izjašnjavanje radnika sve dok se to ne ispravi u anketnom listiću.

Uz pomoć pravnika Gradske uprave ćemo tu tačku preformulisati i naredne nedelje ćemo završiti taj posao
– kaže za OK Radio Cvetković.

Bez obzira na preformulaciju, suštinski se ništa ne menja u planu da se smanji broj zaposlenih u Sportskom savezu.

Nakon izjašnjavanja zaposlenih, dogovoreno je da se održi sastanak sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, na kojem bi trebalo da se ovaj plan i potvrdi i dogovore detalji.

- Sastanak sa gradonačelnikom bi trebalo da se održi u četvrtak, a dan nakon toga i sednica Upravnog odbora, na kojoj će se raspravljati o novom pravilniku i sistematizaciji – kaže Cvetković.

Prema prethodnom dogovoru, radnicima koji će biti raspoređeni u klubove bi trebalo da bude obezbeđena egzistencija u narednih godinu dana.

Plan bi trebalo da se realizuje od početka naredne godine, jer klubovima treba vremena za usklađivanje sa novonastalim stanjem i odlukom gradskih vlasti o njihovom projektnom finansiranju.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: