Stajić: Napadi na VRANJSKO ZDRAVSTVO nemaju osnova

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.02.2019 - 11:52

Mogu da razumem nezadovoljstvo i proteste građana, ali ne mogu da opravdam nezadovoljstvo zdravstvom u Vranju u trenutku kada smo ostvarili najveći napredak u ovoj oblasti u poslednje dve decenije, kaže Aleksandar Stajić, pomoćnik gradonačelnika.

Stajić: Prvi sam protiv stranačkog zapošljavanja FOTO: D. Ristić/OK Radio Stajić: Prvi sam protiv stranačkog zapošljavanja FOTO: D. Ristić/OK Radio
Pomoćnik gradonačelnika Vranja za primarnu zdravstvenu zaštitu kaže da oseća dužnost da se oglasi povodom najnovijih protesta i izraženog nezadovoljstva stanjem u oblasti za koju je zadužen.
 
Aleksandar Stajić navodi da je aktuelna gradska vlast zadržala sve pozitivne mere i akcije od ranije, kao što je, na primer finansijska pomoć parovima u procesu vantelesne oplodnje ili finansijska davanja novorođenim bebama i đacima prvacima.
 
Veliki uspeh gradske vlasti je konsolidacija ZZJZ i Apotekarske ustanove koja više ne pravi dugovanja, a ključni pomak u zdravstvu se dogodio imenovanjem dr Ljiljane Antić za v.d. direktora ZC Vranje, smatra Stajić.
 
- Zaista su svi, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem koji je i sam lekar, poslanikom Slavišom Bulatovićem i većnikom Miroljubom Stankovićem, učinili vanredne napore da lokalno zdravstvo stane na svoje noge.
 
Direktorka je, u saradnji sa ministarstvom, uspela da obezbedi vraćanje onkološkog konzilijuma u Vranje, preglede magnetnom rezonancom i, konačno, zapošljavanje 32 lekara i 20 medicinskih sestara, što je više nego ukupno u poslednje dve decenije.
 
Da ne spominjem otvaranje novog Hirurškog bloka sa najsavremenijim aparatima – podseća on.
 
PARTIJSKI KADROVI PROTIV PARTIJSKOG ZAPOŠLJAVANJA
 
Stajić navodi da „skida kapu“ iskusnim i proverenim lekarima koji su se bezbroj puta dokazali u svojoj struci.
- Ali ne razumem kolege koji su i sami zaposleni preko „partijske linije“, a sada im je to glavni argument u protestima protiv vlasti.
Što se tiče primedbi nekih lekara na unutrašnje uređenje rada u ZC Vranje, Stajić ističe da to pitanje nije u ingerenciji lokalne samouprave, ali ukazuje da je direktorka Antić morala da izvrši usklađivanje sa zakonskim propisima.
 
Pravo na protest građanima se ne osporava, ali ne mogu da razumem da se zdravstvo u Vranju oceni katastrofalnim u trenutku kada Vranjanci konačno dobijaju zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju, ukazuje Stajić.
 
Primedbe na stranačko zapošljavanje lekara stoje, kaže on i dodaje da je to sistem koji je nasleđen od ranije, naročito od jedne partije iz prethodnog perioda kojoj je ZC bio „glasačka baza“, ali to ne može da se promeni preko noći.
 
- Jako je bitno da se ulažu napori da se to promeni i da se zaista zapošljavaju najbolji studenti i dobri stručnjaci jer smo svi mi zajedno potencijalni ili isadašnji pacijenti ZC Vranje – ističe Aleksandar Stajić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Vule
04.02.2019. , 16:13
Zdravstvo u vranju je nešto najgore sto mi Vranjanci imamo. Svaki čovek je osetio bar jednom nemarnost, nestrucnost,ne brigu lekara,nezainteresovanost.Iz priča a i iz iskustva znam da nečiji životi su mogli biti spaseni da je bilo boljih, brzih odluka, tačnih pre svega dijagnoza . Tako da gospodine sramota je izjaviti da je zdravstvo nikad bolje u državi gde ga placamo kroz doprinose, a ni osnovne uslove nemamo za lečenje. Imali bi da te pare se ulivaju u buzet za zdravstvo a ne za povećanje penzija, plata drzavnih džabalebaroša i ko zna gde još sve zbog populističke politike našeg i vašeg vodje.

04.02.2019. , 17:25
Ti be zivis li u Vranje a? Sramota da te bude.
Sasa
04.02.2019. , 18:48
Tebe kad te vidim..i tatkati odma mi se...se.e