Stanković na jugu Srbije

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.12.2012 - 15:36

Predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković u dvodnevnoj je poseti jugu Srbije.

Stanković u Bujanovcu Stanković u Bujanovcu
On se u ponedeljak susreo sa predsednicima opština, šefovima odborničkih grupa i predstavnicima političkih partija iz ove tri opštine.
 
Predsednik Koordinacionog tela je potpisao ugovore sa predstavnicima malih i srednjih preduzeća iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, kojima su na konkursu Koodrinacionog tela dodeljena bespovratna sredstva u ukupnoj vrednosti 40 miliona dinara. 
 
– Sve tri opštine na jugu Srbije su ekonomski nerazvijene i zato će Koordinaciono telo u narenom periodu svoj rad usmeravati na ekonomskom ojačanju. 
 
Potpisali smo ugovore sa privrednicima iz ove tri opštine i time započeli našu misiju. 
 
Dobio sam uveravanja da će svi ovi preduzetnici u narednom periodu zaposliti određeni broj ljudi, a to će biti i jedna od ugovornih obaveza - kaže Stanković. 
 
On napominje da su razgovori sa čelnicima tri opštine bili veoma konstruktivni. 
 
– Posebno mi je zadovoljstvo što se niko od predsednika opština na jugu Srbije nije žalio na međunacionalne odnose. 
 
Svima je pažnja fokusirana na stanje ekonomije, tako da smo zacrtali konkretne ciljeve do kojih moramo zajedničkim snagama da stignemo kako bi kvalitet života svih stanovnika na krajnjem jugu zemlje bio kvalitetniji. 
 
Bilo je reči i o spomeniku u Preševu, o graničnom prelazu Srbija - Makedonija, novoj zgradi Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, azilantima i prelazima ka Kosovu – kaže Stanković. 
 
Protokolom je planirano da se Stanković sastane sa svim šefovima odborničkih grupa, najvišim predstavnicima srpskih političkih partija, predsednikom Nacionalnog saveta Albanca Galipom Bećirijem, kao i sa  predstavnicima kancelarije OEBS-a za jug Srbije. 
 
Za utorak je najavljena poseta Medveđi gde će predsednik Koordinacionog tela razgovarati sa predsednikom opštine Slobodanom Draškovićem, zamenikom predsednika opštine Fljorimom Sahitijem i predsednicom Skupštine opštine Natašom Filić.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: