Suđenje Đuri: Pljočka bez statusa svedoka saradnika

Lokalne vesti - Četvrtak 10.10.2013 - 11:19

Na suđenju kriminalnoj grupi na čelu sa odbeglim Darkom Šarićem, u koju Tužilaštvo računa i Bobana Stoiljkovića Đuru iz Vranja, obelodanjeno je da je jedan od optuženih, Goran Vučković Pljočka, tražio status svedoka-saradnika.

Specijalni sud u Beogradu Specijalni sud u Beogradu

Prema pisanju „Kurira“, Vučković nije dobio taj status jer informacije koje je nudio tužilašštvu nisu bile od prevelike koriisti.

Vučković je međutim na suđenju u Specijalnom sudu to negirao i tvrdio da su tužilaštvo, policija i BIA zapravo pokušavali da od njega iznude iskaz.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal dostavio je sudskom veću belešku u kojoj se navodi da je optuženi Vučković tražio status svedoka-saradnika, ali da je procenjeno da njegov iskaz to ne zavređuje.

Prema rečima tužioca, sa Vučkovićem, inače direktorom „Europetrola“ iz Vranja je obavljen razgovor na osnovu njegove molbe za dodelu statusa svedoka saradnika u kojoj je naveo da misli da je njemu i njegovoj porodici ugrožena bezbednost i jer oseća potrebu da ispriča istinu.

U dokumentu je takođe naveo da mu je branioca kog ima u tom postupku nametnuo optuženi Boban Stoiljković, koji je prema optužnici jedan od najbližih saradnika Darka Šarića koji je već četiri godine u bekstvu.

Posto je zamenik tužioca dostavio sudskom vecu belešku o razgovoru sa Vučkovićem, on se javio za reč i optužio predstavnike tužilaštva, policije i BIA da su zapravo pokušavali da mu iznude iskaz.

"Kontaktirali su me ljudi iz BIA. Rekli su da su oni država i da mogu da nanesu zlo meni i porodici ako ne sarađujem. Tražili su od mene da kažem neistine o Bobanu Stoiljkoviću i tome kako sam u Vranju viđao Darka Šarića", rekao je optuženi.

Pored toga, tvrdio je i da je tužilac sam sačinio belešku koju je predao sudu.

Vučković je napomenuo da ga već četiri meseca jure pripadnici BIA, da je odsečen od porodice i da ubuduće želi da se brani ćutanjem.

Ta kriminalna grupa na čelu sa Šarićem koju čine privrednici i advokati optužena je za "pranje" novca stečenog preprodajom kokaina, odnosno za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.
 

OK RADIO, Kurir

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: