Sve spremno za petarde

Lokalne vesti - Sreda 19.12.2012 - 11:19

U Vranju na novogodišnjim tezgama za sada nema petardi, a prodavci kažu da je za njih još rano i da će se one prodavati „ispod ruke“ uoči samog dočeka.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Cene su određene - kutija od 100 komada je 150 dinara, one „moćnije“,  koje se ispaljuju više puta su 200, a vatromet je 250 dinara.

Iz komunalne policije i PU Vranje najavljuju da će do Nove godine svakodnevno kontrolisati prodaju na vranjskim ulicama i kažnjavati one koji se bave nedozvoljenom trgovinom pirotehnike.

Nenad Stamenov, načelnik vranjske Komunalne policije kaže da se radi o nelegalnoj prodaji i da se ona sankcioniše u skladu sa zakonom.

- Komunalni policajci mogu samo da na licu mesta opomenu one koji se bave prodajom pirotehnike na ulici sve ostalo je u nadležnosti PU – kaže Stamenov.   

Iz vranjske policije napominju da se roba ukoliko se zatekne oduzima na licu mesta, a da se protiv onih koji se bave prodajom pirotehnike podnose prekršajne i krivične prijave.  

Sa Urgentnog odeljenja vranjske Bolnice upozoravaju da svake godine imaju prijeme zbog povređivanja petardama.

Doktorka Biljana Krstić kaže da se pirotehnikom rukuje najčešće bez uputstva zbog čega stradaju i deca i odrasli.

- Imala sam slučaj gde je deda pokušao da upali petardu unuku a ona mu je eksplodirala u ruci.

Ukoliko dođe do povređivanja treba se hitno javiti lekaru, jer se najčešće radi o ozbiljnim povredama – kaže doktorka Krstić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: