Telima branili garaže od rušenja

Lokalne vesti - Nedelja 23.12.2012 - 10:51

Vranjska Građevinska inspekcija naložila je uklanjanje montažnih garaža u stambenom bloku ispod autobuske stanice. Vlasnici objekata svojim telima branili su u petak rušenje garaža, pa je ono odloženo do daljeg.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Dane Mirković, jedan od stanara zgrade na Partizanskom putu i vlasnik montažnog objekta za OK Radio kaže da su ti kontejneri napravljeni odavno i da nikome nisu smetali do sada, ali da je njegov komšija ničim izazvan prijavio slučaj inspekciji.

 – Pre nego da postavim svoj montažni objekat, na tom mestu je bilo više od sedam garaža. Za izgradnju sam dobio saglasnost svih stanara okolne zgrade jer nisam želeo da to bude na divlje.

Svi stanari su bez problema potpisali dozvolu, osim  komšije Slobodana Arsića, koji je i prijavio slučaj građevinskoj inspekciji.

Kako je saopštio, mi smo te garaže postavili kako bi se penjali da voajerišemo njegove ćerke i ženu dok se kupaju. Veću glupost nisam u životu čuo.

Došao je dan izvršenja kada treba srušiti pet garažnih prostora, ali to baš i ne ide tako. Mnoge pravne stvari nisu rešene, pa da tek tako dođe tehnička služba i sruši objekte.

Dobili smo rešenje o zakupu iz „Novog doma“, a posle samo tri dana stiglo nam je gradsko rešenje o rušenju. Odmah smo videli da tu nešto nije dobro, jer se kose mnoge stvari – kaže Mirković.

On napominje da svi vlasnici garaža plaćaju mesečnu zakupninu u iznosu od 700 dinara i da postoji sva dokumentacija koja i zvanično legalizuje postojanje objekata.

– Problem je što su došli da ruše samo pet objekata koje je prijavio Arsić. Ostale garaže, a ima ih puno, ostaće na svojim mestima.

Ja sam bio šokiran kada sam čuo da smo prijavljeni inspekciji, jer se on nije protivio izgradnji sve dok nismo udarili temelj. Tada su počeli problemi.

Njega nije mrzelo da svakodnevno obilazi sve moguće inspekcije kako bi uspeo u svojoj nameri – priča Mirković.

Vlasnici garaža koji su se u petak okupili ispred svojih montažnih objekata pokazali su policiji koja je bila na licu mesta sve papire koje poseduju u vezi garaža.

Objasnili su nadležnim organima da je reč o zlonamernoj prijavi i insistirali su odlaganje rušenja, što se i dogodilo.

Vozilo za rušenje objekata je otišlo, a ljudi kažu da će do sledećeg dolaska inspekcijskih službi pribaviti svu potrebnu dokumentaciju koja će sprečiti uklanjanje garaža.

Niko iz građevinske inspekcije nije želeo da govori o ovom problemu, jer za to, kako kažu, moraju da dobiju saglasnost iz Beograda.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: