Treći protest: Sačuvajmo PSE i PARE

Lokalne vesti - Petak 23.03.2018 - 09:16

Udruženja za zaštitu životinja “Borba za život” i “Koalicija za život” održali su treći protest ispred Gradske uprave u Vranju protiv odluke lokalnih vlasti da posao zbrinjavanja napuštenih pasa povere „Aveniji MB“.

Da pare Vranjanaca ostanu u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio Da pare Vranjanaca ostanu u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na protestu je ponovljen zahtev da gradske vlasti raskinu ovaj, kako su rekli, nezakoniti ugovor, sačuvaju živote životinja i novac poreskih obveznika.
 
Tanja Lakićević, predsednica “Borbe za život” optužila je gradske vlasti da vranjske pse šalju na put bez povratka u “logor Avenije MB”.
 
- Potpisano je da se psi šalju u logor, ali da se odatle, nakon trijaže, ne vrate, već da se, kako pojedinci iz vlasti vole da kažu, trajno zbrinu.
 
Objekat “Avenije MB”, po zvaničnim informacijama ministarstva, ima kapacitet za 180 do 350 pasa, a samo iz Vranja će biti odneto 1.400 pasa.
 
U “Aveniju MB” stižu psi iz velikog broja gradova Srbije, a po ugovoru, samo vranjski psi ne smeju da se vraćaju, a sa uhvaćenim životinjama tamo idu i pare naših građana – rekla je Lakićević.
 
Ona je ocenila da je taj novac trebalo dati vranjskom “Komradu” i “Zoohigijeni”  kako bi, osavremenjeni, nastavili sa zbrinjavanjem napuštenih pasa, čime bi novac Vranjanaca ostao u gradu.
 
Ona je javno upitala tendersku komisiju kako je moguće da je ponuda “Avenije MB” ocenjena prihvatljivom kada ova firma nema potrebne kapacitete i nema azil,već samo prihvatilište.
 
- Svako zlostavljanje i ubijanje životinje je krivično delo, a vi ubijanje plaćate po ceni od 3.360 dinara po psu i to našim parama.
 
Odbijamo da plaćamo ta ubistva, jer smo i mi među građanima koji pune gradski budžet – rekla je Lakićevićeva i navela da je 22. februara stupila na snagu uredba kojom se određuje da firma koja se bavi hvatanjem pasa mora da ima prihvatilište na istom epizotiološkom području koje obuhvata dve susedne opštine.
 
Ovo je treći protest udruženja za zaštitu životinja u Vranju nakon odluke gradske komisije prihvati ponudu “Avenije MB” za ovaj posao, čija je vrednost procenjena na 4,5 miliona dinara sa PDV-om.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: