Turci kupuju "Jumko"!

Lokalne vesti - Sreda 29.01.2014 - 00:41

Za kupovinu "Jumka" iz Vranja, najveće tekstilne kompanije u Srbiji, zainteresovana je turska kompanija "Jagjemezler doel" koja posluje i u Makedoniji.

Detalj iz Detalj iz "Jumka"

"Jumko" je trenutno u procesu restrukturiranja, a zaposleni u generalnom štrajku od sredine januara.

- Sa menadžmentom smo u pregovorima od septembra prošle godine. Dobili smo pismo o namerama i od tada održavamo stalne kontakte u cilju postizanja konkretnog dogovora, prvenstveno u interesu zaposlenih, što je nama kao rukovodstvu grada izuzetno bitno.

Reč je o kompaniji koja posluje u Štipu i koja ima ozbiljne namere da proširi svoje kapacitete kupovinom nekoliko proizvodnih celina - objašnjava za Novosti gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Kako piše list, razgovori su se prvo vodili u Vranju, a onda je delegacija grada otputovala u Štip zajedno sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, kako bi se na licu mesta uverili o kakvoj se kompaniji radi.

- Naši utisci su pozitivni i o nameri turskog investitora obavestili smo Ministarstvo privrede i Agenciju za privatizaciju jer je država većinski vlasnik "Jumka".

Tražili smo da odrede lice koje će voditi postupak. Nakon toga sa nama je kontaktirala Vesna Stajić iz Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza, a očekujemo dopis iz Agencije za privatizaciju o konkretnim koracima u vezi realizacije ove investicije -  objašnjava Antić.

Prema pisanju Novosti, turski investitor želi da kupi predionicu, pripremu, tkačnicu, konac i doradu, kao i "Bivodu", i planira da zadrži radnike koji imaju dugogodišnje iskustvo.
 

OK RADIO, Novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: