U subotu grad u znaku "Noći muzeja"

Lokalne vesti - Petak 17.05.2013 - 11:04

U subotu, 18. maja, u Vranju će biti održana tradicionalna manifestacija “Noć muzeja”.

Najava Najava "Noći muzeja"

Posetioci će biti u prilici da u sali Doma vojske pogledaju originalni primerak Sretenjskog ustava iz 1835. godine, dok će u holu Narodnog muzeja biti izložena zbirka medalja i odlikovanja “Vranje i Vranjanci u balkanskim ratovima 1912/1913. godine”.

- U galeriji Narodnog muzeja posetioci će imati priliku da vide dve izložbe, u velikoj sali grupnu izložbu slika i crteža osam umetnika iz Beograda, a u maloj izložbu etnološke zbirka Narodnog muzeja iz Zaječara „Večiti krug“ – kaže direktor Muzeja Dragan Dejanović.

U velikoj sali Galerije biće priređeno i opersko veče Sanje Kličković i Miljane Ivanović i održana revija kostima učenika Hemijsko – tehnološke škole u Vranju.

- Tradicionalno će i ove godine biti održan koncert učenika muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u okviru muzičkog događaja „Maj mesec muzike“, a u toku su dogovori o organizaciji modne revije narodih nošnji – kaže Dejanović.

Po programu manifestacije, u subotu  od 18 sati biće otvorena i muzej kuća Bore Stankovića, gde bi trebalo da bude prikazan film „Ciganka“ iz 1955. godine, rađen po motivima iz „Koštane“.

Pored toga, u istom prostoru, polaznici glumačke radionice vranjskog pozorišta u dvorištu Muzej kuće izvešće svoj muzičko-scenski kolaž.

Tokom ove manifestacije, koja će trajati od 18 do dva sata posle ponoći,  u holu Narodnog muzeja biće izložena i  istorijska zbirka iz fundusa ove ustanove.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: