U Trgovištu mesto i za URS?

Lokalne vesti - Subota 15.12.2012 - 10:57

Nakon potpisivanja predkoalicionog sporazuma između vladajuće koalicije SPS i SNS u Vranju i URS-a, funkcioneri ovih stranaka najavili su preslikavanje situacije i u ostalim opštinama na jugu Srbije.

Sa jedne od skupština u Trgovištu Sa jedne od skupština u Trgovištu

Jedna od njih je i Trgovište, gde su Dinkićevi odbornici u opoziciji.

Predsednik opštine i funkcioner SPS u tom mestu Radoslav Jordanović posle brojnih međusobnih nesporazuma sa tamošnjim odborom URS-a kaže da nema ništa protiv ulaska te stranke u vladajuću koaliciju.

– Sve što je narod izabrao je dobro. Ne verujem da će se išta promeniti u funkcionisanju opštinske vlasti jer mi i sada korektno odrađujemo svoj posao.

Imamo 65 posto odbornika u koaliciji i 35 u opoziciji, tako da je to potpuno dovoljno za nesmetan rad. Naravno, svako pojačanje je dobrodošlo i mi smo tu zbog građana.

Biće kako su oni to hteli na izborima. Postoje neke indicije da će se to dogoditi, i razgovori o tome postoje već neko vreme u centralama stranaka – kaže Jordanović.

Sa druge strane, Darko Tomić, predsednik opštinskog odbora URS u Trgovištu i dalje nastavlja sa optužbama protiv sadašnjih vlastodržaca u toj varošici.

– Ukoliko uđemo u vlast moraćemo prvo da pročistimo mnoge stvari kako bi nastavili sa normalnim radom. Tvrdim da nećemo dozvoliti sukobe interesa i nepotizam koji sada vladaju.

Na kraju krajeva, narod je birao i mi ćemo biti tu da radimo u korist građana koji se sigurno neće složiti sa tim da svako može kako hoće da hara opštinom i gleda svoj lični interes – kaže Tomić.

Inače, SPS u lokalnoj Skupštini ima pet odbornika, SNS-Reformistička stranka četiri, DS šest i URS 10 odbornika.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: