U Vranju počinje zamena azbestnih cevi

Lokalne vesti - Nedelja 17.11.2013 - 09:44

U Vranju će na proleće početi prva faza radova na zameni azbestnih vodovodnih cevi na teritoriji grada.

Azbestne cevi na suvom Azbestne cevi na suvom

Prema rečima zamenika direktora javnog preduzeća „Vodovod“ Srđana Dekića, reč je o obimnom poslu koji će u prvoj fazi radova obuhvatiti četiri kilometra, što će značiti zamena cevi u 50 ulica.

– Projekat se realizuje sa nemačkom razvojnom bankom. Sa prvom fazom krećemo najverovatnije početkom naredne godine i rok za završetak radova biće pet meseci.

Tender je u toku i reč je o međunarodnom tenderu koji sprovodi nemačka razvojna banka, a vranjski “Vodovod” biće u celoj priči nadzorni organ – kaže Dekić.

On dodaje da druga faza radova obuhvata zamenu azbestnih cevi u dužini od deset kilometara.

– Radovi će biti izvođeni ne samo na području Vranja, već i u Vranjskoj Banji. Kolika je tačna dužina azbestnih cevi ne znam u ovom trenutku, ali mislim da je oko 360 kilometara – kaže Dekić.

Uporedo sa tim, biće izvođeni radovi i na rekonstrukciji cevovoda od brane Prvonek do fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Ukupna vrednost radova je oko pet miliona evra, od čega će 1,5 miliona otići na zamenu cevi.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: