U Vranju skuplje grejanje

Lokalne vesti - Petak 22.02.2013 - 13:11

U Vranju će od 1. marta poskupeti grejanje za 20 dinara po kvadratu stambenog prostora.

Direktor JP Direktor JP "Novi Dom" Zivko Stamenkovic

 

Za prosečan stan od 50 kvadrata vlasnici će mesečno izdvajati oko 5.000 dinara. Nova cena grejanja po kvadratu iznosi 89,48 dinara. 
 
Kod poslovnog prostora cena grejanja smanjena je za 20 dinara i po kvadratu iznosi 184 dinara. 
 
Osim novih cena grejanja za pravna i fizička lica, preduzeće je ponudilo i novu nižu cenu priključka na daljinsko grejanje. 
 
Razlog je nepopunjenost kapaciteta gradskih kotlarnica zbog čega je i poslovanje “Novog doma” dovedeno u pitanje.  
 
Skupštinskom odlukom sa poslednje sednice cena priključka smanjena je za 50 odsto. Za stambeni prostor iznosiće 300 a za poslovni 500 dinara po kvadratu. 
 
Direktor preduzeća Živko Stamenković kaže da preduzeću nedostaje  80.000 kvadrata novog prostora za grejanje, zbog čega kotlarnice beleže gubitke u grejnoj sezoni. 
 
- UO preduzeća doneo odluku da se cena priključka za stambeni prostor smanji na 600 dinara po kvadratu kako bi došli do novih korisnika, a da cena priključka za poslovni prostor ostane ista. 
 
Gradsko veće međutim donelo je preporuku da cena priključka bude smanjena za 50 odsto i za stambeni i za poslovni prostor. Tako će vlasnici poslovnog prostora za priključak umesto dosadašnjih  1.000 dinara plaćati 500 a vlasnici stambenog prostora umesto 600, 300 dinara po kvadratu – kazao je Stamenković. 
 
Priključak će korisnici plaćati na 12 mesečnih, rata a ukoliko izmire ceo iznos imaju popust od pet odsto 
 
- U kotlarnici u naselju “Češalj” popunjeno je svega 30 odsto kapaciteta zbog čega ona u grejnoj sezoni beleži gubitak od 2,5 miliona dinara – napominje Stamenković. 
 
On je kazao da je Vlada Srbije donela uredbu po kojoj je najniža cena grejanja za stambeni prostor 83,55 a najviša 113,35 dinara po kvadratu. Poskupljenje grejanja je prema njegovim rečima uslovljeno novim višim cenama mazuta.  
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: