Ukrali mu auto dok je slavio

Lokalne vesti - Petak 21.12.2012 - 13:20

Vranjanac Žika Stojković (54) ostao je bez svog automobila na Svetog Nikolu.

Ilustracija Ilustracija

Njemu je automobil „Reno 18“ ukraden ispred porodične kuće u ulici Cara Lazara u Vranju u sredu oko 22 sata dok je on sa gostima proslavljao krsnu slavu.

 – Automobil sam kao i uvek parkirao ispred kuće, ali su ključevi ostali u automobilu. Nije prvi put da tako ostavljam kola, jer mi nije palo na pamet da se u Vranju kradu automobili, tim pre što živim u mirnom kraju.

U četvrtak ujutru pre nego da krenem na posao, video sam da automobila više nema.

Prvo sam pomislio da ga nije sin odvezao, ali se ispostavilo da je vozilo zapravo ukradeno.

Sve se odigralo pre nego što je počeo sneg da pada, jer tragova točkova nije bilo.

Pozvao sam policiju koja je izvršila uviđaj na licu mesta, nakon čega su mi saopštili da pokušam sam da pronađem automobil i rekli mi da ih pozovem ukoliko ga pronađem - kaže Stojković.

On napominje da je cela situacija i dodatno mogla da se iskomplikuje.

 – Ne smem ni da pomislim šta su lopovi mogli da mi prirede. Zamislite samo da su mojim autom počinili saobraćajne prekršaje ili izazvali saobraćajnu nezgodu.

Ko bi posle dokazivao na sudu i pred policijom da nisam ja vozio. Znao sam da se u Vranju kradu mnoge stvari, ali da nestaju automobili kao u Teksasu, e to nisam verovao – ističe Stojković.

Inače, u vreme kada se pretpostavlja da je „Reno 18“ ukraden, u kući Stojkovića bili su gosti i domaćini koje je od automobila delio samo jedan zid i prozor koji se nalazi baš iznad parking mesta.

Od buke u kući, niko ništa nije čuo. Dragan Stamenković, portparol ovdašnje Policijske uprave kaže da ovo nije učestala pojava u Vranju.

 – Retko se dešava da se našim sugrađanima kradu automobili. Kada se to desi, kao u ovom slučaju, nakon prijave obaveštavamo sve patrole na terenu i počinje potraga.

U većini slučajeva smo ukradene automobile pronašli, jer su lopovi uglavnom deca koja vozilo ostavljaju nakon što isprazne rezervoar – kaže Stamenković.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: