URS: Antić mora da ode!

Lokalne vesti - Četvrtak 19.12.2013 - 12:30

Gradski odbor URS u Vranju traži momentalnu ostavku gradonačelnika Vranja Zorana Antića zbog raspada vladajuće koalicije i izlaska SNS-a iz lokalne vlasti.

URS-Trajkovic u sredini URS-Trajkovic u sredini

Predsednik Gradskog odbora Uroš Trajković kaže da je sada jedino neizvesno da li će svi odbornici i funkcioneri SNS poslušati naređenje iz vrha svoje stranke ili će se prikloniti socijalistima.

 

– Ukoliko svi postupe po naređenju Izvršnog odbora SNS, to znači da više nemamo predsednika Skupštine, zamenicu gradonačelnika, njihove članove Gradskog veća i pojedine direktore javnih preduzeća.

 

Kada nema predsednika Skupštine, a ukoliko se novi ne postavi u roku od mesec dana, onda se uvode privremene mere i raspisuju se izbori.

 

Mi tražimo drugu moguću vaarijantu, a to je da gradonačelnik podnese ostavku jer je izgubio većinu.

 

Time će skratiti proceduru i za privremene mere i za izbore – kaže Trajković. On kaže da je i treća varijanta, kako je kazao, „kupovina odbornika“, veoma realna u Vranju od strane SPS-a.

 

– I ta varijanta nije loša, jer dolazimo do onoga što smo nedavno izjavili, a to je da je Antić ostao usamljeni jahač i da je na delu plan kupovine odbornika kako bi se napravila sopstvena većina, a to nije volja građana.

 

To bi sa strane „preletača“ bilo izuzetno glupo, jer napuštaju najveću stranku SNS da bi bili na funkciji još dva, tri meseca, koliko je ostalo do definitivnog raspisivanja izbora.
 

Shodno potezima koje je u poslednje vreme vukao gradonačelnik, ovo je potpuno očekivana odluka SNS – kaže Trajković.

 

On dodaje da su pored Antića, „najveći gubitnici i članovi LDP“, jer su, kako je kazao, izabrali najgori trenutak za to što su uradili.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: