Uspešna godina "Megala"

Lokalne vesti - Četvrtak 27.12.2012 - 09:37

Bujanovačko preduzeće za proizvodnju kotlova „Megal“ ovu godinu završava uspešno, privođenjem kraju novog program proizvodnje.

Iz pogona Iz pogona "Megala"

Narednih dana biće isporučene sve ugovorene količine kotlova i time će biti zaokružen izveštaj poslovanja za ovu godinu, kada je reč o ovom preduzeću.

Direktor „Megala“  Dragolјub Kostić kaže da su radnici proizveli 2.500 kotlova za potrebe kućnih instalacija.

 – Ukupnim brojem proizvedenih kotlova premašili smo obim proizvodnje za čak 50 odsto u odnosu na 2011. godinu. Podsećam da je preduzeće „Megal“ pre tri godine radnicima dugovalo 15 mesečnih zarada.

Do sada smo uz pomoć Fonda za razvoj isplatili 14 plata, a još jedna zarada biće isplaćena sredinom januara naredne godine.

Tom isplatom skinućemo veliku obavezu prema radnicima i samim tim lakše ćemo poslovati u narednim godinama – kaže Kostić.

Inače, fabrika kotlova „Megal“ u Bujanovcu osnovana je 1977. godine. Bavi se proizvodnjom univerzalnih kotlova od 35 do 140 kilovati, trajnožarećih kotlova, niskotemperaturnih kotlova na ulje i gas i ostale opreme za centralno grejanje.

Trenutno u preduzeću radi 130 radnika.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: