Usvojen budžet za narednu godinu

Lokalne vesti - Četvrtak 13.12.2012 - 17:18

Vranjska Skupština na 6. sednici usvojila je budžet za 2013. godinu u visini od 2, 408 milijardi dinara.

Sa sednice Sa sednice

Usvajanje budžeta trajalo je oko  četiri sata zbog oštrih polemika predstavnika vlasti i opozicije.

Za lokalnu vlast budžet za narednu godinu je transparentan, a njegovom projekcijom predviđeno je  finansiranje svih kapitalnih investicija.  

Ovakvo mišljenje ne dele predstavnici opozicija, tvrdeći da on nije realan zbog dizbalansa prihoda i rashoda i da je na istorijskom minimumu.

Uvodne napomene o izradi budžeta  dao je Dragan Spirić, zadužen za finansije u gradskoj vlasti.  

- Na izradu budžeta uticali su ekonomska kriza, finansijska decentralizacija ali i promena propisa u budžetskom sistemu i finansiranju lokalnih samouprava .

Najkrupnija karakteristika dešavanja na lokalnom nivou je priprema i stvaranje uslova za najveću investivciju, dolazak italijanskog „Geox“-a, što je sagledano budžetom – kaže Spirić.  

On je kazao da su u narednoj godini povećana sredstva koja će biti namenjena obrazovanju, zapošljavanju, ali i korisnicima socijalne zaštite.

Oštre zamerke na izradu budžeta imao je  Igor Andonov, zamenik  predsednika GrO DS-a.

On tvrdi da u lokalnoj administraciji ima viška radnika a da se i pored toga nastavlja trend zapošljavanja.

Andonov očekuje da će iz tih razloga do rebalansa budžeta doći već u prvoj polovini naredne godine.

I Goran Stefanović, šef odborničke grupe DS-a, mišljenja je da budžet za 2013. nije realan i da kako je kazao u sebi nema ni „R“ od razvojnog.

Gradonačelnik Zoran Antić kazao je da je budžet rađen sa svim činiocima Vranja i da će se naći na zvaničnom sajtu grada.

Budžetski ciljevi su normalno funkcionisanje lokalne samouprave, izmirenje zaostalih diugovanja prema privredi, ali i  povećana budžetska disciplina, čulo se u vranjskoj Skupštini.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: