Uveden red u vranjski taksi prevoz

Lokalne vesti - Sreda 15.05.2013 - 14:40

Od aprila ove godine sve taksi službe u Vranju moraju da imaju iste cene vožnje i startne tarife, ne smeju da organizuju nagradne igre, niti da imaju besplatne telefonske linije.

Taksi u Vranju Taksi u Vranju

Uredbom Grada usvojenom početkom prošlog meseca jasno su definisana pravila taksi poslovanja, kako bi se sve taksi službe dovele u isti položaj.

Član Gradskog veća zadužen za komunalnu delatnost Srđan Milošević za OK Radio kaže da su mnogi problemi taksi prevoznika tom Uredbom rešeni.

– Ranije su mogli po svojoj volji i proceni da kreiraju start i cenovnik po kilometru, da organizuju razne nagradne igre, daju besplatne vožnje i koriste besplatne telefonske linije, čime su mnogi taksisti dovedeni u nezavidan položaj zbog ispadanja iz konkurencije.

Sada je sve to jasno definisano i koliko sam informisan, sve taksi firme i članice udruženja poštuju Uredbu.

Za one koji ne poštuju pravila postoje sankcije, ali do sada nismo imali takve slučajeve – kaže Milošević.

Vlasnik „Prvog taxi-a“ Ninoslav Đorđević kaže da su sada svi u istom položaju i sa jednakim pravima na tržištu, što je mnogo bolje od ranijeg taksi haosa u gradu.

– Sve firme i članice taksi udruženja održale su zajednički sastanak na kome je sve jasno dogovoreno.

U Uredbi grada mnoge stvari nisu definisane, pa smo to sami dodali i za sada sam zadovoljan stepenom poštovanja svih dogovora.

Primera radi, ja sam tokom dužeg perioda koristio besplatnu telefonsku liniju 0800 za pozivanje taksija, ali sam po dogovoru pristao da to izbacim iz upotrebe i spreman sam na svaki kompromis zarad zdrave konkurencije – kaže Đorđević.

U „Halo“ taksiju ističu da nagradnih igara i besplatnih vožnji u njegovoj firmi od nedavno više nema.

– Mi smo do skora imali razne povoljnosti poput vaučera i besplatnih vožnji. Tačno je da to u velikoj meri utiče na porast broja vožnji, ali i nije u redu voditi trku sa kolegama na taj način.

Svi smo isti, svi jedemo isti hleb, pa je zato potpuno u redu dogovor da svega toga više nema.

Naravno, postoje takozvani divlji, samostalni taksisti koji rade kako im je volja. Za vožnje se cenkaju, smanjuju cenu starta i daju gratis vožnje – kažu u toj taksi službi.

Inače, po gradskoj Uredbi, cena starta u bilo kom taksiju u Vranju je 60 dinara, a svaki naredni kilometar košta 55 dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: