Uvod u saradnju: Stručnjaci KLINIČKOG CENTRA NIŠ u Vranju

Lokalne vesti - Petak 01.03.2019 - 10:05

Direktor Klinike za digestivnu hirurgiju, dr Goran Stanojević i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju niškog Kliničkog centra (KC), dr Radmilo Janković posetili su Hirurški blok u Vranju i sa rukovodstvom ZC Vranje razmatrali mogućnosti dalje saradnje dve ustanove.

Saradnja će biti usmerena na edukaciju zaposlenih u ZC Vranje FOTO: ZC Vranje Saradnja će biti usmerena na edukaciju zaposlenih u ZC Vranje FOTO: ZC Vranje
I do sada smo imali različite oblike saradnje, međutim, sada sa novim kapacitetima, novim operacionim salama, otvaraju se nove mogućnosti za pre svega stručnu saradnju u korist pacijenta, naglasio je dr Goran Stanojević, direktor Klinike za digestivnu hirurgiju Kliničkog centra Niš.
 
- Razlika je samo u kapacitetima, inače sistem organizacije i način funkcionisanja su vrlo slični. 
 
Država se potrudila da izgradi ovaj objekat koji je potreban našim pacijentima i na ovaj način postavljaju se novi standardi u sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji - rekao je Stanojević.
 
- Moja uloga je da ZC Vranje dobije jedinstvenu jedinicu intenzivnog lečenja u kojoj će raditi anesteziolozi koji su čitavu svoju edukaciju i čitav svoj radni vek usmerili ka tome, naravno u konsultaciji sa hirurzima različitih specijalnosti.
 
Prostor je izvanredan, ima dosta kapaciteta i moderne opreme koja omogućava bezbedno lečenje i najtežih pacijenata - naglasio je je dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš.
 
Saradnja dve ustanove će biti usmerena na edukaciju, razmenu iskustava i organizacionu strategiju, rekla je dr Ljiljana Antić, direktorka ZC Vranje. 
 
- Profesori i doktori niškog Kliničkog centra će doći kao profesori konsultanti kod nas i pokušaćemo da, s obzirom na to da imamo osam modernih hirurških sala, to bude jedna stručna saradnja gde će oni preneti svoje znanje na naše zaposlene -  najavila je direktorka.
 
Nakon obilaska Hirurškog bloka, održan je kolegijum sa lekarima hirurzima različitih specijalnosti i specijalistima anesteziolozima gde je razmatrana organizaciona strategija i sistem funkcionisanja operacionog dela Hirurškog bloka i jedinice intenzivnog lečenja.
 
Direktori Klinika za digestivnu hirurgiju i anesteziju niškog Kliničkog centra, dr Goran Stanojević i dr Radmilo Janković su izrazili zadovoljstvo u vezi sa načinom na koji je u početku nakon otvaranja Hirurškog bloka organizovan rad i raspored pacijenata kao i sa funkcionisanjem u jedinici intenzivnog lečenja uz napomenu da Vranje sada po prvi put ima jedinicu intenzivnog lečenja u operacionom bloku.
 
Vranjski Zdravstveni centar i Klinički centar Niš potpisali su Sporazum o saradnji početkom ove godine, 28. januara, nakon što je otvoren novi Hiruški blok u Vranju.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: