"Veternica": Nismo krivi za pomor ribe

Lokalne vesti - Nedelja 23.12.2012 - 10:43

Iz asocijacije „Veternica“ u Leskovcu tvrde da nisu krivi za pomor riba u Aleksandrovačkom jezeru.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Saša Nešić iz te organizacije kaže da „Veternica“ od 2001. godine gazduje vodama Pčinjskog okruga, a da je prošlog petka razbijan led u Aleksandrovačkom jezeru, kako ne bi došlo do nedostatka kiseonika.

– Sumnjamo da je reč o kiseoniku, jer smo u petak pravili rupe baš iz tih razloga.

Kako bi bili sigurni, naše ekipe su na terenu uzeli uzorke ribe i vode i to smo poslali na Prirodno matematički fakultet u Kragujevcu koji je do sada najmanje pet puta vršio monitoring.

Indikativno je da je jezero ispražnjeno zbog velike količine podvodne trave, nakon čega je iznova poribljeno.

Za poribljavanje smo isključivo nadležni mi, ali odgovorno tvrdim da nikada nismo u jezero ubacivali vrste amur, tostolobik i som.

Te ribe nisu za takve vode. Sada je očigledno da uglavnom te vrste životinja plutaju mrtve.

U toku je spašavanje preživelih riba i dok ne stignu rezultati analiza iz Kragujevca nećemo nikoga napadati i osuđivati – kaže Nešić.

Inače, član Gradskog veća zadužen za ekologiju i zaštitu životne sredine Žikica Antanasijević direktno je optužio asocijaciju „Veternica“ za veliki pomor ribe u Aleksandrovačkom jezeru, rekavši da je ovoga puta ekološka katastrofa samo posledica nemara nadležnih ljudi i organizacija.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: