Volonterski servis počeo sa radom

Lokalne vesti - Sreda 20.03.2013 - 08:32

Volonterski socijalni servis Kancelarije za mlade u Vranju počeo je sa aktivnostima kojima su obuhvaćene osetljive društvene grupe.

Volonteri Kancelarije za mlade u Vranju Volonteri Kancelarije za mlade u Vranju

Milica Anđelković Jovanović, koordinator Kancelarije, kaže da je jedna od prvih radionica namenjena deci iz Dnevnog boravka sa smetnjama u razvoju.

- U pripremi su nam pomogli vršnjački mentori, volonteri Mladih istraživača Srbije iz Beograda. Iako su mladi oni imaju zavidno iskustvo u radu sa decom i mladima ometenim u razvoju.

Tu su da nam prenesu svoja iskustva i znanja u prvoj radionici koja je posvećena deci koja su na marginama društva, da se toj deci pruži novi sadržaj koji će obogatiti njihovo vreme koje provode u instituciji – kaže Anđelković Jovanović.  

Angažovano je osam od 27 volontera koliko je do sada prošlo kroz Volonterski servis.

Anđelković Jovanović kaže da će već naredne nedelje za decu i mlade ometene u razvoju biti organizovana žurka.

Miloš Arsić, volonter socijalnog servisa Mladih istraživača Srbije iz Beograda, došao je u Vranje da podrži radionicu i pomogne njeno organizovanje.

- Nije teško biti volonter iako volonteri nisu dovoljno podržani od strane nadležnih institucija i države.

Aktivnost posvećena deci ometenoj u razvoju je zaista dobra volja ljudi sa ovog područja  da učine i prihvate nešto drugačije u svojoj okolini – kaže Arsić.

Jelena Cvetković, student volonter kaže da su radionice kreativne jer se deca u njima podstiču da budu samostalna u radu sa plastelinom u izradi kolaža i ostalim aktivnostima.

Volonterski servis odradio je i  radionicu sa decom iz Prihvatilišta Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.

Program volonterskog servisa finansira PBILD program UN.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: