Vranjanci OSUĐENI u Rumuniji zbog šverca TONE KOKAINA

Lokalne vesti - Nedelja 20.12.2020 - 13:06

Nenad Cvetković i Tode Krstić osuđeni zbog krijumčarenja narkotika vrednog 300 miliona evra čiji je deo završio u Dunavu.

Zaplenjeni kokain FOTO: AP Zaplenjeni kokain FOTO: AP
Sud u Tulči osudio je dvojicu srpskih državljana Nenada Cvetkovića (44) i Toda Krstića (51), obojica iz Vranja, na devet godina i četiri meseca zatvora zbog krijumčarenja tone kokaina zaplenjene u Crnom moru, pišu rumunski mediji, a prenosi Kurir.
 
Rumunska policija uhapsila je Krstića i Cvetkovića u martu prošle godine zbog šverca 1.040 kilograma kokaina čistoće 90 odsto iz Južne Amerike u Evropu. 
 
Pošiljka vredna 300 miliona evra otkrivena je pošto se brod sa duplim dnom prevrnuo u delti Dunava u Rumuniji. 
 
U optužnici stoji da su dvojica Srba na saslušanju ranije ispričala "da nisu znali da u kamionima voze kokain"
 
Sprski državljani su pored zatvorske kazne osuđeni i na novčanu kaznu od 12.000 evra, saznaje Kurir od kolega iz rumunskih medija. 
 
Dvojica Vranjanaci su ranije izjavila da se ne poznaju
 
- Na saslušanju su ispričali da su se u Bukureštu sreli s trećim kolegom, koji im je predložio da prevezu slike i knjige vredne 250.000 evra do EU - navodi se u optužnici. 
 
Policiju su do kokaina dovela dvojica uhapšenih Vranjanaca, i to nakon što su se posvađali na parkingu u okolini grada Tulče - Vozili su dva kombija u kojima je bio kokain
 
Na parkingu jedne firme u Tulči su iz tih kombija pretovarili pakete sa kokainom u "Opelov" kombi
 
Prilikom pretovara posvađali su se komentarišući da im je rečeno da je tovar težak više od tone, a da im količina koju su pretovarili deluje lakše - piše u optužnici.
 
Raspravu je čuo čuvar firme, koji je video da su napakovali pakete u kombi, ostavili ključ na prednjem levom točku i otišli
 
Tada je čuvar uzeo ključ, uzeo jedan paket i odneo u policiju.
OK Radio, Kurir

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

20.12.2020. , 21:05
Seme da mu se zatruje tom cuvaru koji radi tu za 20 e