Vranje dobija novi STADION

Lokalne vesti - Nedelja 25.06.2017 - 12:50

Vranje - U toku naredne nedelje na gradskom stadionu u Šaprancu počinju radovi posle kojih će Vranje dobiti praktično novi i moderan stadion.

Sve spremno za početak radova na stadionu FOTO OK Radio Sve spremno za početak radova na stadionu FOTO OK Radio

Reč je o projektu u okviru IPA programa EU, koji je plod saradnje sa bugarskom opštinom Montana.

Program pod nazivom „Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata se sprovodi u okviru prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, a pod okriljem Evropske Unije.

Za projekat koji predviđa paralelnu rekonstrukciju stadiona u Vranju i Montani, EU je odobrila po 266.000 evra, od čega lokalna samouprava treba da izdvoji 15 odsto, a EU 85 odsto sredstava.

Ugovor je zvanično potpisan 18. novembra 2016. godine i rok za njegovu realizaciju je 24 meseca, a nosilac projekta je opština Montana.

- Rok za završetak izgradnje stadiona je novembar 2018. godine.

Ovih dana ubrzano radimmo na dokumentaciji, ali su sve pripreme za početak radova na terenu završene
- najavljuje gradski većnik Nenad Đorđević.

On je  istakao da je projekat namenjen deci predškolskog i školskog uzrasta.

Pored unapređenja sportske infrastrukture, projekat ima za cilj da doprinese razvoju omladinskog sporta, sa posebnim osvrtom na prekograničnu saradnju, odnosno povezivanje mladih u regionu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: