Vranje dobija Poslovni savet

Lokalne vesti - Utorak 29.04.2014 - 08:29

Grad Vranje dobiće Poslovni savet, a to telo imaće savetodavnu ulogu u rešavanju problema u vranjskoj privredi, najavljuju iz Gradske uprave.

Ilustracija Ilustracija

Većnica Zorica Popović zadužena za resor poljoprivrede u Gradskom veću kaže da će većinu članstva činiti vranjski privrednici iz privatnog sektora, kao i predstavnici lokalne vlasti.

O ovome se govorilo i u Nišu, gde je u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština   održan skup pod nazivom ,”Saradnja javnog i privatnog sektora kroz Poslovne savete".

- Formiranje takvog tela doprinelo bi razvoju lokalne samouprave rešavanjem pitanja iz oblasti infrastrukture, zapošljavanja i komunalnih usluga.

Suština je da se privatnim preduzetnicima olakša poslovanje u smislu smanjenja poreza, cena komunalnih usluga što je u nadležnosti ministarstava i republike, na šta grad ne može da utiče – kaže Popovićeva koja je bila učesnik skupa u Nišu.

Prema njenim rečima uloga članova Saveta je da ukažu na probleme sa kojima se suočavaju, ali i da daju konkretne predloge za njihovo rešavanje.

- Tako bi se stvorio privredni ambijent za otvaranje novih radnih mesta.  Grad za sada ima skupštinsko radno telo pod imenom Privredni savet.

U toku su razgovori  da li ćemo formirati novo, ili nadgraditi postojeće radno tela novim članovima iz privrede i proširiti njegov program rada – kaže Popovićeva.

Ona kaže da članovi Poslovnog saveta za svoje angažovanje neće dobijati novčane nadoknade, nego će jednostavno biti spona između lokalne zajednice i republičkih institucija u rešavanju pitanja od značaja za razvoj vranjske privrede.   




 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: