Vranje kandidat za ŠAMPIONE BEZGOTOVINSKOG PLAĆANJA

Lokalne vesti - Sreda 17.07.2019 - 14:03

Pod sloganom "Plati karticom i pobedi" u toku je takmičenje gradova i opština "Šampioni bezgotovinskog plaćanja" koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu, u saradnji sa NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Visa.

Šalter Uslužnog centra u Vranju FOTO: vranje.org.rs Šalter Uslužnog centra u Vranju FOTO: vranje.org.rs
Učestvuje 60 gradova i opština koji su omogućili plaćanje taksi i naknada platnim karticama na šalterima. 
 
Vranje je to učinilo među prvim lokalnim samoupravama, i pos terminali se nalaze u Uslužnom centru Gradske uprave, Odeljenju za inspekcijske poslove i Odeljenju za urbanizam
 
Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticama na šalterima u odnosu na broj stanovnika, u periodu od 1. jula do 31.decembra
 
Prvoplasirana lokalna samouprava biće nagrađena dečijim igralištem u vrednosti od 20.000 evra, pet prvoplasiranih dobiće internet prezentaciju "U službi građana", a prvih 10 gradova i opština plaketu "Šampioni bezgotovinskog plaćanja" koja će biti uručena na završnoj konferenciji u Beogradu. 
 
Bezgotovinske transakcije za građane i privredu znače niže troškove plaćanja, veću efikasnost i bezbednost
 
Država dobija transparentnije finansijske tokove, priliku za bolje ubiranje poreza i brži ekonomski razvoj
 
Takmičenje je jedna od aktivnosti predviđena novim Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije, a na prošlogodišnjem pod nazivom "Uzmi račun i pobedi" grad Vranje je osvojio prvu nagradu.
 
Dobijena sredstva, po odluci građana koji su glasali, iskorišćena su za rekonstrukciju sanitarnih čvorova u OŠ "J.J.Zmaj".
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: