Vranje konačno dočekalo: Posle više od dve decenije PONOVO RADI BIOSKOP

Lokalne vesti - Subota 23.01.2021 - 01:14

U Vranju će, u okviru proslave Dana grada, posle više od dve decenije, ponovo početi da radio bioskop.

U februaru kreće redovan bioskopski repertoar FOTO: G. Mitić/OK Radio U februaru kreće redovan bioskopski repertoar FOTO: G. Mitić/OK Radio
Bioskop će funkcionisati u sali Pozorišta "Bora Stanković", a zvanično će početi da funkcioniše u okviru proslave Dana grada.
 
Prva projekcija će biti održana u subotu, 30. januara prikazivanjem filma "Ime naroda" reditelja Darka Bajića.
 
Prema najavama, biće organizovane dve projekcije, prva u 15 i druga od 18 časova, a s obzirom na aktuelnu situaciju sa pandemijom virusa korona i obaveznim preventivnim merama, broj posetilaca će biti ograničen, kaže za OK Radio zamenica gradonačelnika, Zorica Jović.
 
- Ulaz će biti slobodan ali će svi koji to žele, morati da na biletarnici Pozorišta podignu besplatne karte.
 
Ja sam imala priliku da vidim kako će funkcionisati bioskop sa novom opremom i moram da kažem da je zaista impresivno - kaže Jovićeva.
 
Film "Ime naroda" će biti prikazan i 6. februara, što predstavlja početak redovnog repertoara novig bioskopa, a cene ulaznica još uvek nisu određene.
 
Pozorište "Bora Stanković" kojem je povereno upravljanje bioskopom, već radi na formiranju bioskopskog repertoara za februar i za sada se zna da će se projekcije odvijati subotom, podnevne sa dečjim filmovima i večernje, sa filmovima za odrasle.
 
Zorica Jović podseća da je oprema za bioskop u renoviranoj zgradi vranjskog pozorišta stigla pre godinu dana zahvaljujući zalaganju gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, ali da je situacija sa pandemijom virusa korona odložila početak novog bioskopskog života u gradu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Građanin
24.01.2021. , 19:16
Greška u naslovu - bioskop će ponovo raditi tek kada bude u svojoj zgradi kao što je nekada bilo. Ovo- pozorište, ranije Dom vojske, OKCE- su arhaični koncepti.
Vranjanac
29.01.2021. , 12:25
Haha, filmovi za odrasle...