Vranje postaje centar mladih

Lokalne vesti - Petak 04.10.2013 - 10:11

Kancelarija Centra E8 sa ciljem da se aktiviraju mladi u okrugu i na taj način poboljšaju svoju lokalnu sredinu, otvorena je u Vranju.

sa otvaranja kancelarije sa otvaranja kancelarije

„Vranje open nije novi teniski turnir ali je važna stvar za mlade’’ bio je jedan od slogana otvaranja kancelarije Centra E8.

 

Nakon višegodišnjeg rada na jugu Srbije, otvaranjem kancelarije pokreće se program za mlade sa ciljom stvaranja aktivnih građana i građanki u lokalnim sredinama.

 

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili Vojislav Arsić, izvršni direktor Centra E8, Zoran Antić, gradonačelnik Vranja, Predrag Ranić, šef misije CARITAS Luksemburg u Vranju i Vukašin Grozdanović, predsednik UO Krovne organizacije mladih Srbije.

 

Vojislav Arsić iz Centra E8 rekao je decentralizacija omladinske i kulturne scene ključna je za ravnomerni i održivi razvoj Srbije.

 

- Pokretanjem Centar E8 u Vranju mladi će ovde dobiti novi prostor i nove mogućnosti za razvoj i aktivizam. Centar E8 u Vranju čine sjajni mladi Vranjanci i Vranjanke koji će sada imati prostora da aktivno rade na ravnopravnom društvu i unapređenju zajednice – kazao je Arsić.

 

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izjavio je da je Vranje multietnička i moderna sredina i nada se da će mladi ovim potezom i sami naučiti i upoznati se sa demokratkim građenjem sistema, a kroz to naučiti dosta o i različitosti.

 

Država će biti jaka ako jedni druge prihvatimo.

 

I Predrag Ranić iz Caritas Luksemburg se obratio prisutnima i izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja kancelarije Centra E8 i dobijanja novih partnera.

 

- Vranje, kao grad, ima priliku da uči od Luksemburga ali i Luksemburg od Vranja. Samo zajedničkim radom može se ostvariti dobra saradnju. Novine menjaju stvari na bolje, a ovakve stvari nam baš to i dokazuju – istakao je Ranić.

 

Centar E8 je omladinska organizacije usmerena na rad sa mladim ljudima širom Srbije.

 

Inovativnim kampanjama, upotrebom društvenih mreža i raznovrsnim metodologijama rada edukuju se mladi na teme zdravih stilova života, rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja i značaja aktiviranja u društvu, čulo se na skupu.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: