Vranje: Saslušanje "piromana" završeno, moguće oslobađanje uhapšenih?

Lokalne vesti - Nedelja 30.12.2012 - 16:55

Saslušanje sedmorice uhapšenih „piromana“ završeno je u nedelju Osnovnom sudu u Vranju. Istražni sudija Stojil Stanković odlučiće u toku popodneva da li će privedenim licima biti određen pritvor.

Okružni zatvor u Vranju Okružni zatvor u Vranju

Kako saznajemo, Tužilaštvo je zahtevalo da se ovoj sedmorici odredi pritvor do osam dana.

Advokat uhapšenog Miloša Mladenovića, doskorašnjeg odbornika SNS Dragan Nikolić kaže da se njegovom klijentu stavlja na teret samo nasilničko ponašanje i da je cela akcija hapšenja besmislena.

– Osnovno tužilaštvo u Vranju je podnelo zahtev za izvođenje istražnih radnji, dakle nije podnet zahtev za sprovođenje istrage.

Takođe, nije stavljeno bilo koje krivično delo koje ukazuje na to da postoji organizovana grupa i da su sedmorica uhapšenih zajedno nešto radili.

Milošu Mladenoviću je stavljeno na teret jedno jedino delo, a to je nasilničko ponašanje izvršeno 9. decembra ove godine.

Tada se on u jednoj kafani putukao sa sedmoricom ljudi i to je bio samo nemio događaj i to nikako ne predstavlja ozbiljno krivično delo.

Sa ostalim krivičnim delima Mladenović nikakvih dodirnih tačaka nema, a mnoge od uhapšenih i ne poznaje.

On je samo jedan malo žešći momak koji u tom svetu važi za ponosnog mladića i koji nikad ne dozvoljava da se udara na njega. Sve ostalo, podvlačim, apsolutno nije tačno - kaže Nikolić.

On napominje da je Tužilaštvo u predlogu napisalo da se traži pritvor kako se isto krivično delo ne bi ponovilo.

– Za 20 dana koliko je prošlo od krivičnog dela koje je Mladenović počinio, on je mogao to isto da ponovi još 20 puta, ali nije.

U tom smislu uopšte ne postoji potreba za njegovim lišavanjem slobode, niti je postojala, a kamoli za vođenje krivičnog postupka.

Čitava akcija je besmislena, a uzgred medijski pokrivena lažima, izmišljotinama, dodavanjima, kompilacijama i svakojakim sadržajima koji nemaju apsolutne veze sa istinom.

Za ova krivična dela može da se izrekne pritvor samo do osam dana i očekujem da će istražni sudija da izrazi neslaganje sa Tužilaštvom koje ničim nije obrazložilo svoj zahtev.

O nedostatku dokaza i da ne pričam. Ovo hapšenje je izvedeno kao u nekom cirkusu sa nindža kornjačama.

Hapsili su, a da ne znaju ni koga i zašto hapse. Nekome je ovo trebalo, kako bi sačuvao svoju fotelju - kaže Nikolić.

Kako se saznaje, policija nije podnela krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe, već protiv pojedinaca.

Tokom popodneva očekuje se odluka istražnog sudije o eventualnom određivanju pritvora uhapšenoj sedmorici Vranjanaca.

U Osnovnom sudu je saopšteno da istražni sudija Stojil Stanković neće da se javlja novinarima, dok portparol Suda Srboljub Milosavljević takođe ne odgovra na pozive.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: