"Vranje spremno za evrointegracije"

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.05.2013 - 17:57

Akcija „Evropa, to si ti“ održana je u maloj sali Skupštine Vranja umesto na centralnom gradskom trgu, zbog lošeg vremena.

"Evropa to si ti" u Vranju

Nosioci projekta, BIRN tim i EU progres u više navrata su se izvinili građanima zbog objektivne sprečenosti da održe planiran program u uličnoj akciji.

No, i na konferenciji za novinare bilo je interesantno. Vladimir Antonijević iz Kancelarije za pridruživanje EU Vlade Srbije prisutnima je održao pravo predavanje o tome šta Srbiju čeka na putu ka EU, i koji su najvažniji zadaci tog procesa.

- Srbiju čeka pregovaranje o 35 poglavlja na putu ka EU, ali naša zemlja je toga svesna i sprema za sve izazove.

Politička volja u zemlji za EU integracije sve je čvršća, i sve je manje unutrašnjih prepreka ka EU integracijama - rekao je Antonijević.

O iskustvima lokalne zajednice u EU integracijama govorila je zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov.

- Vranje ima odličnu saradnju sa EU PROGRESOM, i izuzetnu saradnju sa drugim EU institucijama u Srbiji.

Mi smo jedna od vodećih lokalnih zajednica na tom polju u Srbiji, i nadamo se da će dolazak stranih investitora samo potvrditi ovakav rejting našeg grada - rekla je Veličkov.

Jedan od organizatora čitave akcije, predstavnik BIRN-a Slobodan Georgijev, naglasio je da se akcija nastavlja u još četiri srpska grada, Leskovcu, Prokuplju, Novom Pazaru i Prijepolju.

- Želimo da razgovaramo sa građanima, da razmenimo iskustva, nade i strahove.

Narednih dana očekujemo i učešće građana u projektu, koje je ovom prilikom, višom silom, bilo sprečeno - rekao je Georgijev.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: